Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 23 april 2010

Technicolor Nederland benoemt Benno Mensing tot Commercieel Directeur

Benno Mensing (47) is per 1 april benoemd tot Commercieel Directeur van Technicolor Nederland en volgt hiermee Jeroen Wilmes op. Mensing komt van KPN dochter Getronics waar hij sectordirecteur was voor de Top-500 services-, retail-, media- en ICT-bedrijven. Daarvoor was hij bij Hewlett-Packard Nederland verantwoordelijk voor de communicatie-, media- en entertainmentindustrie.

In zijn nieuwe functie gaat Mensing zich bezighouden met het verder uitbouwen en uitvoeren van het commerciële beleid van Technicolor Nederland en maakt hij deel uit van het management team.

Algemeen directeur van Technicolor Nederland Bernard Kobes: "Met Benno halen we een zeer ervaren commerciële man in huis met veel kennis en ervaring op het gebied van ICT en de mediaindustrie. Zijn kwaliteiten sluiten goed aan op onze ambitieuze doelstellingen om de wereldwijde kennis en technologie van Technicolor beter aan te gaan wenden voor onze klanten."

Mensing: "Technicolor beschikt over een ongekende hoeveelheid knowhow en investeert veel op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe mediatoepassingen, onder andere door middel van haar eigen R&D-afdeling. Ik kijk er naar uit om voor onze klanten de bestaande services naar een hoger niveau te brengen en ook om gezamenlijk nieuwe mediatoepassingen als bijvoorbeeld 3D-uitzendingen te introduceren op de Nederlandse markt."

Over Technicolor Nederland
Technicolor Nederland is onderdeel van de wereldwijde Technicolor organisatie en levert specifieke mediadiensten en -producten aan omroep-, media-, telecom- en kabelbedrijven.

Technicolor Nederland verzorgt onder meer het dagelijks uitzendproces voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), NOS en Eredivisie Live. Ook is zij verantwoordelijk voor het "Uitzending Gemist" platform van de NPO en de digitale archivering van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Andere bekende klanten zijn SBS Broadcasting, TMF/MTV, RTL Nederland en Tele2. Technicolor is al ruim 95 jaar één van de belangrijkste partners voor contentproducenten, netwerk providers en omroepen op het gebied van mediaproductie, nabewerking en distributie. Technicolor is 's werelds grootste bedrijf op het gebied van filmprocessing, de grootste onafhankelijke producent van DVD en Blu Ray Discs en bovendien een wereldwijde leverancier van set-top boxen en gateways. Technicolor Nederland is gevestigd in Hilversum en heeft circa 400 medewerkers.


---