Ingezonden persbericht


Cybercriminelen storten zich massaal op recent antivirusincident

Vianen, 23 april 2010 â¤* Trend Micro waarschuwt mensen die online informatie zoeken over de recente problemen met de McAfee-software-update bij een aantal Windows XP-systemen.

Meteen na de bekendmaking van dit probleem, speelden cybercriminelen hier op in. Met behulp van slimme SEO-technieken zorgden ze ervoor dat hun kwaadaardige webpagina's bovenaan de zoekresultaten over het incident kwamen te staan. Mensen die op deze links klikken, krijgen waarschuwingen op hun scherm met de boodschap dat er problemen zijn met hun computer. Deze boodschappen zijn echter vals en bedoeld om gebruikers gevaarlijke software te laten downloaden, waarmee hackers toegang kunnen krijgen tot hun computer en persoonlijke gegevens.

Voor Rik Ferguson, Senior Security Advisor bij Trend Micro, is het geen verrassing meer dat cybercriminelen hier misbruik van maken. 'Het probleem in de McAfee-software heeft een effect op veel mensen. Terwijl mogelijke slachtoffers zich willen informeren en zichzelf uit een moeilijke situatie proberen te helpen, maken cybercriminelen gretig misbruik van dit lek. Helaas is dit een voortdurende trend en daarom raden we iedereen aan om niet blindelings te vertrouwen op de resultaten die door zoekmachines worden aangeboden. Het misbruiken van populaire zoektermen is immers uitgegroeid tot een van de belangrijkste vormen van online criminaliteit.'

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden via: http://blog.trendmicro.com/cybercriminals-ride-on-the-back-of-security-woes-with-fakeav/.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de bedrijfscontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Op http://www.trendmicro.com/go/trendwatch is meer informatie te vinden over de nieuwste bedreigingen. De flexibele oplossingen van Trend Micro zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten. 'Threat Intelligence'-experts wereldwijd bieden 24x7 ondersteuning voor deze pakketten. Bovendien ondersteunt de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur de meeste oplossingen. Dit is een geavanceerde cloud-client-innovatie die cloud-gebaseerde reputatietechnologie combineert met gebruikersfeedback en de expertise van TrendLabs-onderzoekers. Op deze manier biedt het netwerk real-time beveiliging tegen opkomende bedreigingen. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio, Japan. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.