Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 23 april 2010

Internet bankieren volgens Consumenten Geldgids: grote verschillen tussen banken

"ABN AMRO steekt met kop en schouders boven de rest uit"

Voor vele consumenten en bedrijven is internet bankieren onmisbaar geworden en mogelijkheden worden steeds verder uitgebreid. Het online regelen van periodieke overschrijvingen en veilig overboeken via iDeal is redelijk gemeengoed, maar niet alle functies worden door alle banken aangeboden. De Consumentenbond heeft onderzocht wat banken hun klanten bieden. Van alle banken geeft ABN AMRO de meeste online mogelijkheden en krijgt daarom van de Consumentenbond een 9.3 in de recent verschenen Consumenten Geldgids. Hiermee laat ABN AMRO collega-banken met een grote voorsprong achter zich.

Vaak weten klanten niet wat allemaal mogelijk is met internet bankieren. De opties die de online programma's bieden zijn legio. Arno IJssels, Directeur Directe Kanalen: "Zo is het nu mogelijk om niet alleen gegevens van betaal- of spaarrekeningen online in te zien, maar ook van creditcardrekeningen. ABN AMRO biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om tot wel 10 jaar terug te kijken naar transacties."

Slimmer en tijdsbesparend
IJssels vervolgt: "Internet bankieren wordt steeds vollediger en slimmer, met functies als het instellen van automatisch sparen boven een bepaald bedrag of alerts via e-mail of sms als je saldo beneden een bepaald bedrag komt. Spaarrekeningen kunnen online afgesloten worden of je kunt direct contact met je accountmanager zoeken via secure mail."

Toekomstige ontwikkelingen
De toekomst zal alleen maar meer mogelijkheden bieden om online en mobiel te bankieren. Twee weken geleden heeft ABN AMRO een iPhone application gelanceerd, die nu al meer dan 20.000 keer is gedownload. Hiermee kun je eenvoudig het saldo van betaal- en spaarrekeningen checken. Deze applicatie zal dit jaar nog verder uitgebreid worden. Ook werkt ABN AMRO aan de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke budgetteringstool binnen internet bankieren die inzichtelijk maakt waar uitgaven en inkomsten vandaan komen.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht