Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 23 april 2010

Ds. Niek Tramper nieuwe algemeen secretaris EEA

Op 22 april hebben de leden van de Europese Evangelische Alliantie (EEA) ds. ir. Niek M. Tramper (1953) benoemd als algemeen secretaris van de Europese EA. Hij volgt Gordon Showell-Rogers op die na elf jaar de overstap maakt naar de Word Evangelical Alliance.

Ds. Tramper is momenteel gemeentepredikant (PKN) in Vlaardingen en was eerder ook verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede. Daarvoor was hij tien jaar werkzaam bij de Gereformeerde Zendingsbond als regiocoördinator voor Europa en het Midden-Oosten. In die periode was hij ook actief in het bestuur van de ACO-Fellowship, een samenwerkingsverband van kerken in Europa en het Midden-Oosten. Eerder was hij directeur van Bijbelschool De Wittenberg en stafmedewerker van IFES-Nederland.

Volgens ds. Tramper hebben de kerk en de (christelijke) beweging elkaar hard nodig. Traditionele kerken kunnen niet verder zonder Réveil. Diepgravende theologie en missionair elan zijn op elkaar aangewezen. De EEA probeert beide bij elkaar te brengen in Europese context. Samenwerking tussen oude en nieuwe kerken, multi-etnische stadswijken, het groeiende aantal moslims, maar ook de verhouding arm/rijk en de schending van mensenrechten zijn gezamenlijke uitdagingen voor de kerk in Europa. De EEA is bovendien van grote betekenis voor de (her)planting van kerken in landen als Kosovo, Albanië en Turkije, daarnaast ook in Centraal-Azië.

Ds. Tramper is getrouwd en heeft vijf volwassen kinderen. Hij zal in september beginnen in zijn nieuwe functie. Daarnaast blijft hij actief als predikant binnen de PKN. Zijn aanstelling heeft onder meer tot gevolg dat het kantoor van de EEA, dat zich nu in Londen bevindt, gevestigd zal worden in Driebergen.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl / www.europeanea.org