Ingezonden persbericht


Ter promotie van de baanwielrensport en ter bevordering van de breedtesport hebben de provincie Noord-Holland en het Sportpaleis Alkmaar de handen ineen geslagen. Voortgezet onderwijsscholen uit Alkmaar en omstreken worden uitgenodigd om met groepen van max.15 leerlingen deel te nemen aan een heuse baanclinic, uiteraard onder professionele begeleiding.

In zo'n clinic wordt getracht de beginselen van het baanwielrennen eigen te maken en wordt geprobeerd de deelnemers te enthousiasmeren voor de wielersport. Deze clinics, welke gehouden worden tussen 25 maart en 20 april, zullen allen besloten worden met het rijden van een snelste ronde op de wielerbaan.

De tien snelste en meest getalenteerde renners worden uitgenodigd om tijdens de Grote Prijs Sportpaleis op 23 april a.s. in een onderlinge wedstrijd uit te maken wie de snelste voortgezet onderwijsleerling van Noord-Holland is.

De Grote Prijs Sportpaleis is onderdeel van het zevende Noord-Hollands Wielerweekend, een gezamenlijke activiteit van het Sportpaleis Alkmaar, Le Champion en de Stichting Ronde van Noord-Holland.

Meer informatie kunt u vinden op:
www.sportpaleis-alkmaar.nl en www.nh-wielerweekend.nl


Noot voor redacties