Eigen radiozender Batavierenrace professionaliseert


Estafetteloop live te volgen via BataRadio

NIJMEGEN/ENSCHEDE, 20100407 -- De Batavierenrace, 's werelds grootste estafetteloop, investeert in zijn eigen radiostation: BataRadio. BataRadio doet met een nieuwe, professionele geluidsinstallatie voor het derde jaar op rij live verslag van dit evenement en is te volgen via de ether, internet en mobiele telefoon. Radiomakers van de NOS, BNN, NCRV, en 3FM werken mee aan de uitzendingen.

BataRadio zendt van vrijdag 23 april 20:00 uur tot de volgende dag 18:00 uur uit via de frequenties van lokale zenders Enschede FM (105.1 FM) en Nijmegen 1 (107.8 FM). Tevens is er internetstream op BataRadio.nl en kunnen deelnemers via hun mobiele telefoon luisteren, dankzij een samenwerking met Tunin.FM.
De uitzendingen worden gemaakt vanuit een studio in het sportcentrum van de Universiteit Twente in Enschede. Tevens zijn er gedurende de hele race verslaggevers aanwezig op de route, die live verslag doen van de race. De deelnemers van de Batavierenrace zullen tijdens het evenement dus niet alleen overal naar de zender kunnen luisteren, maar worden ook ter plekke op de voet gevolgd. Radiomakers van de NOS, BNN, NCRV, en 3FM zullen tijdens de Batavierenrace als BataRadio-verslaggevers meewerken aan de uitzendingen. Overdag zijn er op de hele uren nieuwsbulletins van NOS Headlines te horen.

Vernieuwend project
Na positieve ervaringen met de radiozender tijdens de vorige twee edities van de estafetteloop worden de zaken dit jaar een stuk grootser aangepakt. Voor het eerst wordt er gedurende de hele race verslag gedaan vanaf de route. Daarnaast hebben de radiomakers een professionele studio tot hun beschikking dankzij een investering van de organisatie van de Batavierenrace. 'We zijn als organisatie erg blij met de gedrevenheid en het enthousiasme van de makers van BataRadio. Dit initiatief is een verrijking voor de Batavierenrace en haar deelnemers en sluit aan bij andere vernieuwende studentenprojecten die onze race kenmerken. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van BataRadio van harte', aldus Floris Rooijmans, woordvoerder van de Batavierenrace.

BataRadio is een initiatief van Elger van der Wel en Thomas van Vliet, beide student aan de Universiteit Twente, en tevens werkzaam in de mediawereld. Beiden waren ook verantwoordelijk voor het opzetten van Kick-In FM, een radioproject rond de introductie van de Universiteit Twente. Elger is verder betrokken bij de organisatie van Kermis FM, een tijdelijk radiostation dat uitzendt tijdens de Tilburgse Kermis.

Batavierenrace
De Batavierenrace is 's werelds grootste estafetteloop. Ieder jaar in het laatste weekend van april rennen bijna 8.000 atleten vanaf het Universitair Sportcentrum in Nijmegen via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De totale lengte van het parcours bedraagt 177 kilometer, een afstand die door de snelste ploegen in minder dan 11 uur wordt afgelegd. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten worden afgelegd. Dankzij een recordaantal inschrijvingen denkt de organisatie dit jaar een gooi te kunnen doen naar het verbreken van het eigen wereldrecord. Dat stamt uit 2007, toen liepen er 7.841 deelnemers mee. De race wordt georganiseerd voor en door studenten en bestaat al sinds 1973.

Na afloop van de race vindt op de campus van de Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats, waar zo'n 13.000 bezoekers op afkomen.

Batavierenrace





Ingezonden persbericht