Forensisch Onderzoek bij de Krabbedans


EINDHOVEN, 20100409 -- De Krabbedans staat van 23 april t/m 11 juli in het teken van `onderzoek'. Kunstenares Marjolijn Mandersloot legt haar eigen oeuvre onder de loep. Studenten van de Design Academy onderzoeken hoe ze herinnerd willen worden. Resultaat: Roodwitte linten en sprekende urnen.

Forensisch Onderzoek | Marjolijn Mandersloot
Geïnspireerd op forensisch onderzoek toont Marjolijn Mandersloot (1959) nieuw en oud werk in De Krabbedans. Haar levensgrote dier- en mensfiguren zetten de kijker op een humoristische wijze op een dwaalspoor. Een plastic zak blijkt donker brons, een zachte roze knuffelvacht koud aluminium. Dieren of comics? In De Krabbedans als plaats delict onderwerpt Marjolijn Mandersloot haar eigen dubbelzinnige werk aan een diepgravend sporenonderzoek.

Herinner me
Ook studenten van de Design Academy Eindhoven gaan op onderzoek uit. Zij naar een antwoord op de vraag: Hoe wil je herinnerd worden? Welke creatieve en vernieuwende middelen helpen hen om te herinneren? Een kist als duikboot, mét een periscoop om naar sterren te gluren. Een lijkwade om te koesteren en hergebruiken als een trouwjurk. Enkele van de twintig intrigerende, soms confronterende en macabere, maar ook troostrijke ontwerpen uit de tentoonstelling `Herinner me'.

de Krabbedans





Ingezonden persbericht