Chicks on Speed happening in LVC in Leiden


Haags electrotrash duo Bimbo Electrico verzorgd voorprogramma

LEIDEN, 20100419 -- Op vrijdag 23 april speelt het electro/fashion collectief Chicks on Speed in het LVC in Leiden. De "Chicks on Speed happening" wordt georganiseerd door de Haagse platenzaak La La Land, die hiermee haar negende verjaardag viert. De Duitse Näd Mika en het Haagse electroduo Bimbo Electrico zullen eveneens acte de présence geven.

Het laatste optreden van Chicks on Speed in Nederland vond plaats in een bijna uitverkochte grote zaal van het Paard van Troje in 2006, waar de band onder andere optrad met studenten van de Haagse kunstacademie. Ook deze keer is een spectaculair programma samengesteld rondom het trio wat eerder hits scoorde met de singles "We don't play guitars" en "Wordy rappinghood". Het optreden in Leiden is het enige van Chicks on Speed in Nederland.

Näd Mika maakte haar Nederlandse podium debuut op het door La La Land georganiseerde Electric Ladyland festival in Den Haag in 2007. De Duitse trash diva heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en staat garant voor een onvergetelijk spektakel. Wie niet bang is voor champagne, slagroom en fake-bloed is van harte welkom bij de rand van het podium.

Het Haagse duo Bimbo Electrico (Zoë Bowie en Kip Killah) maakt sinds eind 2008 de Nederlandse podia onveilig met een dansbare mix van electro, hardcore en wave. Dit alles overgoten met honingzoete zang, waarin mislukte romantiek, hysterie, paarden en glamour een hoofdrol spelen. Onlangs stond Bimbo electrico in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie dance/producer.

Tickets voor de happening zijn verkrijgbaar bij de kassa van LVC, Velvet Music en Plato in Leiden en La La Land in Den Haag

Entree: EUR 16,=
Aanvang: 21:00

Meer informatie:
www.lvc.nl





Ingezonden persbericht