Regisseur Van der Sluijs wint beurs Public Theatre New York


AMSTERDAM, 20100423 -- De Nederlandse theaterregisseur Teunkie van der Sluijs is geselecteerd door het Old Vic Theatre van acteur Kevin Spacey voor een samenwerkingsproject tussen Londen en New York. Bij het Public Theatre in New York regisseert hij Longitude, een nieuw toneelstuk van Omar El-Khairy, in het kader van de TS Eliot uitwisselingsbeurs. Met zes andere regisseurs vertegenwoordigt hij het Old Vic Theatre in april en mei dit jaar in New York.

Van der Sluijs (Roermond, 1981) geeft leiding aan theatergezelschap Studio Dubbelagent, wat voorstellingen in Nederland en Groot-Brittannië maakt. Hij regisseerde onder meer een Engelstalige productie van Abdelkader Benali's monoloog Yasser, een voorstelling die op tournee door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten lovend werd ontvangen.

Het Old Vic Theatre, wat sinds 2004 onder leiding staat van Kevin Spacey, kiest met Van der Sluijs voor het eerst voor een Nederlandse regisseur voor de TS Eliot-beurs. Van der Sluijs werd eerder genomineerd voor de Arches regieprijs van het National Theatre of Scotland, en in 2010 voor de Leverhulme-prijs van het Royal National Theatre in Londen. Dit seizoen regisseert hij onder andere Ik Weet Van Geen Herinnering voor het Festival aan de Werf in Utrecht en het Rozentheater in Amsterdam.

Studio Dubbelagent





Ingezonden persbericht