Fellas.nl, hét alternatief voor het vinden van een nieuwe partner


Zwolle, 20100423 -- Traditionele datingsites roepen steeds meer negatieve associaties bij het publiek op, terwijl de groep singles tussen de 25 en 70 jaar die op zoek is naar een nieuwe partner nog steeds groeit. Het nieuwe platform Fellas doorbreekt het traditionele datingsite concept van het 1 op 1 daten en creëert nieuwe mogelijkheden voor het ontmoeten van een partner of het maken van nieuwe vrienden door het bezoeken van leuke activiteiten.

Door je aan te melden voor, of het zelf organiseren van activiteiten ontmoet je gelijkgestemden in een natuurlijke situatie, anders dan tijdens een date die volgt uit het matchen via een profiel en bijbehorend mailverkeer. De druk van `het verliefd moeten worden' is er af. Je gaat iets leuks ondernemen met andere mensen (voornamelijk singles) die dezelfde interesse hebben. Ze hebben zich immers aangemeld voor dezelfde activiteit.
Door deze activiteiten te bezoeken creëer je voor jezelf een kans op het leren kennen van een nieuwe partner of het maken van nieuwe vrienden.

In de uitzending van 19 april 2010 van het Tros consumentenprogramma Radar werd speciale aandacht besteed aan het fenomeen `datingwebsite'. Het werd duidelijk dat ondanks de aanzienlijke lidmaatschapsgelden die betaald dienen te worden, de kans op succes gering is.

Door het individuele karakter van de traditionele datingsites krijgen fakers en players de kans om hun slag te slaan. Individuele gebruikers hebben vaak geen idee van wat de andere leden van dezelfde sekse ervaren op de website. Omdat zij hun ervaringen niet delen met elkaar, kunnen personen met een relatie of zonder serieuze bedoelingen met het vinden van een vaste relatie hun gang gaan.

Bovenstaand verhaal suggereert alsof Fellas uitsluitend bedoeld is voor singles, die op zoek zijn naar een partner. Niets is echter minder waar. Ook voor het leggen van nieuwe contacten na bijvoorbeeld een verhuizing naar een nieuwe stad, of na het beëindigen van een relatie is Fellas een geschikt medium. Fellas is een platform voor een ieder tussen de 18 en 80 jaar oud, die op zoek is naar leuke ontmoetingen met leuke mensen.

Fellas is een initiatief van een aantal mensen die oorspronkelijk zelf ruime ervaringen hebben met internetdating en het leggen van contacten via internetforums en internet in de breedste vorm van het woord. Fellas opereert landelijk. In elke stad of dorp zijn actieve leden van de website te vinden.

Kennismaken met Fellas is mogelijk voor ¤ 5. Voor deze ¤ 5 kunnen nieuwe leden 5 activiteiten bezoeken. Gratis lid worden is niet mogelijk. Wij willen een kleine drempel opwerpen zodat alleen serieuze geïnteresseerden zich bij de website aanmelden.
Fellas vraagt geen periodiek lidmaatschapsgeld, uitsluitend bij deelname aan een activiteit betaalt een lid een bijdrage van ¤ 1 aan de website.

Fellas