Gemeente Noordwijkerhout


Verkeersbesluit bloemencorso

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken hun besluit bekend tot:


- het jaarlijks nemen van dezelfde verkeersmaatregelen in verband met activiteiten rond het bloemencorso, in het centrum van Noordwijkerhout en in De Zilk.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten jaarlijks dezelfde verkeersmaatregelen te treffen ten behoeve van activiteiten die in het kader van het bloemencorso plaatsvinden. Het bloemencorso vindt in de regel plaats op de op een na laatste vrijdag van april in het centrum van Noordwijkerhout. Er worden maatregelen getroffen die lopen van de donderdag voor bloemencorso tot zaterdagochtend na het corso. In 2010 vindt het corso plaats op 23 april. In De Zilk worden bloemmozaïeken tentoongesteld. Dit gebeurt in de regel een week voor of na het bloemencorso, op een vrijdag en in het weekeinde. In 2010 vinden deze activiteiten plaats van vrijdag 16 april tot en met zondag 18 april.

De maatregelen zijn onder meer:

* Het afsluiten voor alle verkeer, behalve voetgangers, van de Dorpsringweg voor een markt en andere activiteiten;
* Het afsluiten voor alle verkeer, behalve voetgangers, op de corsoroute;

* Het afsluiten voor alle verkeer, behalve voetgangers, van de Brink voor het stallen van de corsowagens;

* Het instellen van stopverboden dan wel extra parkeervoorzieningen en éénrichtingsverkeer op verschillende wegen ten behoeve van de doorstroming van het verkeer en het faciliteren van bezoekers;
* Het afsluiten voor alle verkeer, behalve voetgangers, op een deel van de Zilkerduinweg in De Zilk, ten behoeve van het tentoonstellen van de bloemmozaïeken.

De volledige tekst van dit besluit, inclusief tijdstippen en exacte locaties, ligt met ingang van woensdag 10 maart 2010 zes weken ter inzage in het gemeentehuis (Eenheid Openbare Werken), Herenweg 1 in Noordwijkerhout.

Binnen zes weken na publicatie van dit besluit kan hiertegen, schriftelijk en gemotiveerd, bezwaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout, afdeling Juridische Zaken, Postbus 13, 2211 CC Noordwijkerhout.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank in Den Haag, p/a Arrondissementsrechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.