De Melkweg

PERSBERICHT

NIEUW ALBUM EN EENMALIG OPTREDEN VAN COUNTRYLEGENDE WILLIE NELSON

Countrylegende Willie Nelson komt voor één optreden naar Nederland: vrijdag 18 juni speelt hij in de Amsterdamse Melkweg. De activistische singer-songwriter gaat op tour naar aanleiding van het nieuwe album 'Country Music', dat in Nederland op 23 april zal verschijnen. Het album, dat wordt geproduceerd door Grammy- en Oscarwinnaar T-Bone Burnett, zal vele bluegrass- en countryklassiekers bevatten. De kaartverkoop voor het optreden in de Melkweg start aanstaande zaterdag, 20 maart, om 10.00 uur via www.ticketservice.nl (maximaal 4 kaarten per persoon).

Willie Nelson, naast countryzanger bekend als acteur, schrijver en activist voor de legalisering van cannabis, lijkt actiever dan ooit tevoren. Op zijn zesenzeventigste is de Texaan nog zo'n tweehonderd dagen per jaar 'on the road' en tussendoor vindt hij de tijd om een niet aflatende stroom albums op te nemen. De laatste jaren richtte Nelson zich al met succes op interpretaties van blues, jazz, reggae en The Great American Songbook. Nu duikt het Amerikaanse icoon Willie Nelson de geschiedenis van de country en bluegrass in, samen met muzikant/producer T-Bone Burnett. Deze eerder tekende voor de succesvolle soundtrack van 'O Brother Where Art Thou', in 2009 won hij een Oscar voor zijn nummer 'The Weary Kind' uit de film 'Crazy Heart' en in hetzelfde jaar streek hij een Grammy op met het gezamenlijke project van Robert Plant en Alison Krauss: 'Raising Sand'. 'Country Music' komt uit op het beroemde independent bluegrass-label Rounder Records.

Op het podium zal Willie Nelson begeleid worden door een achtkoppige band in originele country/bluegrass-bezetting (o.a. banjo, mandoline, viool, steel guitar). De zanger zorgt tijdens zijn optredens altijd voor een warme, intieme sfeer, hetgeen hem een grote livereputatie bezorgd heeft. Het vorige optreden van Nelson in de Melkweg was erg bijzonder door het onverwachte gastoptreden van rapper Snoop Dogg. Een dag later wisselden beide sterren van rol, toen Nelson op hetzelfde podium een gastoptreden verzorgde bij het concert van Snoop. Samen tekenden ze dit later dat jaar voor de hit 'My Medicine', hetgeen zorgde voor vernieuwde interesse in countrymuziek onder een jong publiek.

WILLIE NELSON
Melkweg Amsterdam, vrijdag 18 juni 2010, aanvang 20:00 uur (deur open 19:00 uur) Tickets a ¤ 50,00 (excl. lidm. en servicekoosten) zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 20 maart, 10:00 uur, via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. Maximaal 4 tickets per persoon.

Het album 'Country Music' verschijnt op 23 april op Rounder Records / Universal www.willienelson.com
www.melkweg.nl


---



De Melkweg