Gemeente Lelystad

Duurzaamheidsbeurs GOOD! in Lelystad

Vrijdag 9 april 2010

Op 23, 24 en 25 april wordt de eerste duurzaamheidsbeurs van Nederland gehouden. Lelystad heeft hiermee de primeur te pakken en laat de beurs op een unieke locatie plaatsvinden: aan de kust bij de Batavia. Het is een driedaagse beurs voor consumenten die zich willen oriënteren op duurzaam wonen, leven en bouwen. De bezoekers kunnen exposanten verwachten uit onder andere de sectoren energie, bouw, mobiliteit, design en interieur en nog veel meer.

Profileren als duurzame gemeente

Gemeente Lelystad organiseert in samenwerking met het evenementenbureau Groot Vrisekoop de beurs GOOD! Lelystad. Gemeente Lelystad wil zich namelijk nog meer als duurzame gemeente profileren. Kort geleden heeft de gemeente al de aanmoedigingsprijs van Natuur en Milieu Flevoland gewonnen. De beurs GOOD! Lelystad is een goed vervolg. Tijdens de beurs komen op de stand van de gemeente drie hoofdthema's aan bod: wonen, gezond leven en genieten.

Wonen, gezond leven en genieten

Op het gebied van wonen wordt onder andere het nieuwbouwproject Warande speciaal toegelicht. Met gezond leven kunt u denken aan de gezonde leefomstandigheden die Lelystad biedt. Veel ruimte, veel lucht en duurzaamheid. Genieten is helemaal toegespitst op het genieten in Lelystad. De inwoners of toeristen kunnen optimaal genieten van de vele fiets- en mountainbikeroutes die Lelystad heeft. Ook kan er genoten worden van het vele groen in de natuurgebieden.

Interactieve beurs

GOOD! Lelystad is een interactieve beurs met onder andere tips om duurzaam te (ver)bouwen, innovatieve manieren om energie te besparen, hybride en elektrisch vervoer, eco-fashion, organisch voedsel, gastsprekers, demonstraties en interactieve presentaties. Centraal staan een workshopplein met gratis minicursussen `duurzame home decoration', een adviesplein met gratis advies van energiespecialisten en een biologisch/duurzaam paviljoen met heerlijke duurzame hapjes.

Openingstijden

GOOD! Lelystad duurt van vrijdag 23 tot en met zondag 25 april. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is EUR 5,-. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. De beurs vindt plaats aan de kust bij de Batavia, op het terrein tegenover Mexx aan de Museumweg. Op de website www.goodlelystad.nl is uitgebreide informatie over GOOD! Lelystad te vinden.

---