Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 12 april 2010

Schemergeluiden in de Grafelijkheidsduinen

Beleef het voorjaar in de Grafelijkheidsduinen eens anders. Dit kan op vrijdag 23 april van 19.30 uur tot 22.00 uur onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland. We letten deze avond speciaal op de bijzondere geluiden in het duin.

Op deze avond laten we ons inspireren door de vele dieren. Heeft u al eens rugstreeppadden gehoord? Een bijzondere soort, maar hier heel algemeen. Hun opvallende geluid is in de buurt van het water overal te beluisteren. Maar ook vogelzang klinkt door het hele gebied. De stilte van de avond maakt het beleven intenser. Voor de liefhebbers zijn er zeldzame soorten als de blauwborst en de geoorde fuut, maar ook fitis en merel. We letten ook op de verschillende soorten eenden die u hier kunt zien. Deze avondexcursie wordt een belevenis die u niet snel zult vergeten!

Aanmelden is gewenst en kan via tel. 0223-612555 of per mail aan info@deheldersevallei.nl onder vermelding van uw naam en tel.nr, evt.Beschermersnummer, datum en naam van de excursie en het aantal deelnemers. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen ¤ 6,50. Beschermers van Landschap Noord-Holland en de Helderse Vallei betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We verzamelen bij het kantoor van Landschap Noord-Holland, Zeeweg 12, 1783 AC Den Helder. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl