Gemeente Haren

Groot sportfeest voor kinderen en jongeren

Haren 850

12/04/2010

Op vrijdag 23 april vindt in en om sporthal Het Buut aan de Hemsterhuislaan 8 in Haren een groot sportfeest plaats, in het kader van 850 jaar Haren en de Nationale Sportweek. Het feest duurt van 14 tot 17.30 uur en is bedoeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 19 jaar.

De kinderen kunnen zich inschrijven voor tal van activiteiten en clinics, waarbij kinderen zowel binnen als buiten kunnen sporten en bewegen. Er is onder meer streettennis (verzorgd door de Tennisclub Haren), een volleybalclinic, een workshop bewegen op muziek, een Panna knock-out toernooi, een tumblingbaan, streetbasketbal en een opblaasbare stormbaan. Veel onderdelen worden verzorgd door lokale sportverenigingen, zoals HSVB, TSH en HSV.

Aanmelden

Kinderen kunnen zich aanmelden via hun school. Ze worden ingedeeld in leeftijdsgroepen en horen van tevoren aan welke activiteit ze kunnen meedoen. Natuurlijk wordt er voor drinken en snoep gezorgd en zijn er voor iedereen die meedoet leuke cadeaus en prijsjes.

Organisatie

De organisatie van het feest is in handen van de Projectgroep BOS. BOS staat voor Buurt Onderwijs Sport, een stimuleringsregeling van het Ministerie van VWS. In de Projectgroep zitten tal van gemeentelijke organisaties op het gebied van het onderwijs, de kinderopvang en het jongerenwerk. Ook de gemeente Haren en Huis voor de Sport Groningen maken deel uit van de projectgroep.

Meer informatie?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Huis voor de Sport Groningen, Wim Reckers, sportconsulent Haren, telefoon: 06 - 269 753 72 of e-mail: w.reckers@huisvoordesportgroningen.nl. zie ook http://www.haren850.nl/