Ingezonden persbericht


PERSBERICHT VOOR ONMIDDELIJKE PUBLICATIE
Nieuwegein 23 april 2010

Prestige Taxicentrale in de regio Utrecht vindt dat de toekomst van het elektrisch vervoer (EV) véél meer perspectief biedt als de indrukken bij het publiek uitsluitend positief zijn.

Prestige Taxicentrale heeft samen met het bedrijf 'The New Motion' in Amsterdam eDrive gelanceerd (kijk op www.edrive.nu) om daarmee het publiek vertrouwd te maken met het volledig elektrische rijden. Dit sluit aan bij het Min.V&W (Minister Eurlings) die het elektrisch rijden via een groep invloedrijke partijen en subsidie stimuleert.

Prestige Taxi speelt hierop in met haar project Prestige GreenCab waarmee zij haar wagenpark geheel CO2 vrij wil maken. Het opzetten van het project heeft ons ruim 16 maanden gekost maar het staat inmiddels als een huis. Binnen dit project werken wij samen met een netwerkbeheerder, een energieleverancier, drie gerenommeerde automerken, een technisch hoogwaardig kennisinstituut, financiële instellingen, gemeenten, de provincie, milieuorganisaties en bereikbaarheidplatforms.

Het is van groot belang voor het project dat zowel de infrastructuur voor het (snel)opladen als de elektrisch aangedreven voertuigen van hoogwaardige kwaliteit en absoluut bedrijfszeker zijn. Prestige kiest daarom voor volledig nieuw ontwikkelde elektrische aangedreven voertuigen van gerenommeerde automerken, die Prestige rechtstreeks van de fabrikant gaat afnemen. Deze voertuigen hebben alle testen doorstaan en voldoen aan alle Europese veiligheidseisen. De bedrijfszekerheid is daarbij volledig gegarandeerd.

Voor het Prestige GreenCab Project heeft Prestige Taxicentrale bij AgentschapNL subsidie aangevraagd. Met deze gedegen aanpak garanderen wij dat deze subsidie het milieubewuste elektrisch rijden volledig ten goede komt.

Jansen, directeur van Prestige:
Wij hebben uitvoerig technisch onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de ombouw van bestaande voertuigen naar een volledig elektrisch aangedreven versie. Wij zien geen toekomst in deze onveilige en peperdure oplossing. Zelfs de ludieke traditionele Engelse taxi is voor Prestige Taxi geen optie. Wij kiezen uitsluitend voor fabrieksgoedgekeurde voertuigen om de veiligheid en de bedrijfszekerheid volledig te kunnen garanderen aan onze klanten




Ingezonden persbericht