Ingezonden persbericht


Enthousiaste burgemeester Ahmed Aboutaleb en oud gele truidrager Teun van Vliet openen fietsroute proloog

Vanaf vandaag kan iedereen de route van de proloog van de Tourstart zelf fietsen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en oud-Tourrenner Teun van Vliet openden samen met een aantal kinderen de markering van de fietsroute, die door middel van stickers op de weg, door Gemeentewerken in samenwerking met Le Grand Départ Rotterdam 2010, nu volledig is gemarkeerd. Daarmee komt de stad steeds meer in de stemming voor het grootste wielersportevenement ter wereld.

Handtekeningenjagers

De burgemeester en oud-wielrenner maakten er een mooi feest van. Een vrolijk enthousiaste Aboutaleb werd als een heuse wielervedette omringd door 'fans' die allemaal met hem op de foto wilden. Teun van Vliet werd voor de start belaagd door handtekeningjagertjes. Burgemeester Aboutaleb gaf het startsein met het onthullen van het startbord. Vervolgens reed hij samen met oud gele truidrager Teun van Vliet, projectdirecteur Wim Hoogendoorn, directeur Buitenruimte Gerben Wigmans en een peloton van 85 jeugdrenners van de wielerverenigingen Delta, De Pedaalridders en Ahoy zelf een deel van de route. Bij de eindstreep onthulden zij bovendien het finishbord van de proloog.

Teun van Vliet speelde een belangrijke rol in de lobby om de Tourstart naar Rotterdam te halen. Hij is momenteel in training voor Alpe d'HuZes, een evenement op de befaamde Alpencol ten bate van KWF Kankerbestrijding. Ook burgemeester Aboutaleb is een groot fietsliefhebber. Vooral in zijn studententijd leefde hij zich samen met een oudere vriend, Benghanem, uit in toertochten.

8,9 kilometer

De fietsroute van de proloog van de Tourstart in Rotterdam is in totaal 8,9 kilometer lang en loopt van de Dordtselaan richting de Erasmusbrug, via de Boompjes over de Willemsbrug, Koninginnebrug en vervolgens via Stieltjesstraat weer terug naar de Dordtselaan om bij Ahoy' te eindigen.

Met vriendelijke groet / with kind regards,

Leon Brouwer
Communication & Marketing

Grand Départ Tour de France Rotterdam 2010
M. +31 (0)6 20480663
E. press@tourdefrancerotterdam.nl