Ingezonden persbericht


Yusuf Celik en Stefan Jansen

PvdA Tilburg kiest nieuwe afdelingsvoorzitters

Na vier jaar voorzitterschap is Guus Sluijter donderdag op de ledenvergadering van de PvdA Tilburg afgetreden als voorzitter. "Het waren vier hele mooie, maar ook zware jaren. De politieke crises werkten ook door in de uren die ik als voorzitter moest maken." Guus Sluijter sprak daarna over zijn opvolgers "Ik stop niet, omdat ik het niet meer leuk vind om te doen. Ik stop, omdat ik ruimte wil maken voor nieuw talent binnen de afdeling. De PvdA moet een toekomstbestendige partij zijn en dat kan alleen door een continue nieuwe aanwas van onderaf."

Guus Sluijter wordt opgevolgd door een duo-voorzitterschap. Yusuf Celik (28) en Stefan Jansen (24) nemen de taken over. Yusuf: "de campagne heeft voor veel dynamiek in de afdeling en voor heel veel extra contact met de Tilburgers gezorgd. Die twee zaken wil ik vasthouden." Stefan: "De PvdA Tilburg wordt steeds zichtbaarder: op straat, in de krant, op internet. Dat valt niet alleen de mensen in Tilburg op, maar in heel Nederland. We gaan door met Tilburg en de PvdA nog steviger neer te zetten en Tilburg een voorbeeld te laten zijn voor heel Nederland."

De twee voorzitters hebben de taken verdeeld in een intern deel (Yusuf) en extern is voor Stefan.

Yusuf Celik is opgegroeid (geboren) in Enschede, waar zijn vader textielarbeider was. Via de mavo, havo, hbo (speco: sport, economie en communicatie) eindigde hij bij de opleiding vrijetijdswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Yusuf is momenteel consultant in de sportwereld. Hij was eerder secretaris van de PvdA-afdeling Tilburg en zat in het communicatieteam van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij is ruim 7 jaar lid van de PvdA.

Stefan Jansen is een echte Tilburger. Hij is student rechten en is daarnaast werkzaam bij het Instituut voor Publiek en Politiek in Den Haag. Hij is erg actief als vrijwilliger, onder meer bij KinderVakantieWerk De Blaak en Willem II. Door Jan Hamming werd hij in 2000 bij de Tilburgse Jongerenambassadeurs gehaald. Sinds 2003 is hij lid van de PvdA. Hij was bestuurslid van de Jonge Socialisten. Stefan was nauw betrokken bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, waar hij vooral de digitale media voor zijn rekening nam.