Ingezonden persbericht


Het Europese Maïsrassenonderzoek 2010 is gestart. In week 16 zal DLV Plant naar verwachting 4 van de 10 locaties inzaaien. Naar verwachting zullen alle locaties voor 7 mei worden gezaaid. Dit jaar worden 116 rassen onderzocht in opdracht van 13 zaadbedrijven. Er worden 74 snijmaïsrassen verdeeld over de rijpheidsgroepen zeer vroeg, vroeg en middenvroeg onderzocht. Daarnaast liggen er 42 korrelmaïsrassen in dit onderzoek.

De zaaimachine van DLV Plant is vanaf dit jaar naast normale kunstmestbakken voorzien van een granulaatstrooier en een slangenpomp. De zaaimachine is daarmee geschikt om zowel kunstmestkorrels als vloeibare kunstmest naast de rij toe te dienen als wel om granulaat in de zaairij te brengen. Voor het Productschap Akkerbouw wordt met deze machine een korrelmaïsproef ingezaaid waarin verschillende typen rijenmeststoffen (waaronder granulaat en vloeibare meststoffen) met elkaar worden vergeleken.

DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijk advies - en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren . Haar activiteiten richten zich op advies, onderzoek, projecten zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten, creëert DLV Plant meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant heeft 175 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. Voor meer informatie, kijk op www.dlvplant.nl



Ingezonden persbericht