Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

BestBites: unieke glossy over Holland

Top aan Nederland? Het homohuwelijk en de kroket!

Amsterdam, 23 april 2010 - Wat ik top vind aan Nederland? Het homohuwelijk en de kroket! Dit is een van de 612 'bites' in BestBites, Nederlands grootste glossy magazine dat vandaag is gelanceerd. In BestBites vertellen 306 bekende Nederlanders wat ze top vinden aan Holland en wat niet.

Vandaag is in Amsterdam het eerste exemplaar van BestBites uitgereikt aan Mark Rutte en andere BN'ers. BestBites verschijnt ter gelegenheid van De Week van het Tijdschrift. Iedereen die voor zes euro aan tijdschriften koopt krijgt het unieke en eenmalige blad cadeau. Behalve 612 quotes - 1 positieve en 1 negatieve per BN'er - staan er ook 16 columns in van hoofdredacteuren en bekende journalisten en 10 interviews met spraakmakende Nederlanders. Onder wie Jan Peter Balkenende, Geert Wilders, Jörgen Raymann en Wende Snijders.

Onze koeien

En wat vinden die BN'ers zoal top aan Nederland? Een greep:

'Boterham met hagelslag!' (Daphne Deckers)

'De bruine kroeg!' (Manuëla Kemp)

'Onze oogverblindende koeien!' (Marijke Helwegen)

'Ons omroepsysteem!' (Erik de Vlieger)

'Het homohuwelijk en de kroket' (Pauline Cornelisse)

'Iedereen krijgt hier de kans het maximale uit zichzelf te halen.' (Mark Rutte)

En wat vinden ze helemaal niks?

'Die vreselijke betutteling. Alcoholcontroles voor voetgangers!' (Mark Rutte)

'De vaderlandse hufterigheid!' (Antoine Bodar)

'De dikke blote man!' (Cisca Dresselhuys)

'Dat de Toppers weer bij elkaar zijn!' (Hans van der Togt)

'Het maaiveld!' (Marjolein Keuning)

'Al die rotondes - ik word er gek van!' (Willeke van Ammelrooy)

Unieke glossy

Iedereen deed mee, van Yolanthe tot Leo Vroman, van Paul de Leeuw tot Linda de Mol, van Ronald Plasterk tot Heleen van Royen, van Marianne Timmer tot Mart Smeets, van Anita Witzier tot Robert ten Brink. Vandaag werd de unieke glossy gelanceerd in Amsterdam. In het bijzijn, uiteraard, van een stoet aan BN'ers.

Twee weken

BestBites - gemaakt onder hoofdredactie van Nederlands bekendste tijdschriftenhoofdredacteur Rob van Vuure - wordt verspreid in een oplage van ruim

500.000 exemplaren. Je kunt de glossy cadeau krijgen in tijdschriftenspeciaalzaken, boekhandels en tabak- en gemakswinkels zoals AKO, Bruna, Primera, Blz. en The Read Shop. Als promotiegeschenk tijdens de Week van het Tijdschrift. Die dit jaar overigens twee weken duurt: van maandag 26 april t/m zondag 9 mei.

De Week van het Tijdschrift is een initiatief van de gezamenlijke uitgevers van publiekstijdschriften, verenigd in de Groep Publiekstijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) in samenwerking met de distributeurs Aldipress en Betapress.

Voor meer informatie: www.weekvanhettijdschrift.nl

Noot voor de redactie (