Abvakabo FNV wint kort geding: verbod op reinigingsstaking afgewezen

23/04/2010 20:33

ABVAKABO FNV

Abvakabo FNV is verheugd met de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam. Het kort geding dat de gemeente tegen de vakbond had aangespannen is in het voordeel van de bond beslist. De gemeente Amsterdam wilde de vuilnismannen en hun bond verbieden om in de eerste week van mei te staken, terwijl de officiële aanzegging de deur nog niet uit was. De rechter vond het verbod voorbarig. Abvakabo FNV is blij dat het stakingsrecht in ere wordt gehouden en dat bonden niet al in hun voorbereiding gedwarsboomd kunnen worden.

De rechter heeft bepaald dat de actie uiterlijk 26 april aangezegd dient te worden en dat de gemeente deze aanzegging moet afwachten. Daarnaast heeft de rechter de gemeente Amsterdam de opdracht gegeven om met de bonden in overleg te gaan om de staking te kunnen voorkomen.

Ruud Kuin, bestuurder Abvakabo FNV: "We zijn erg blij met deze uitspraak. Amsterdam heeft na herhaaldelijke verzoeken van onze kant niet eerder willen praten over te treffen maatregelen om de overlast te beperken en de veiligheid te waarborgen. Wij nodigen de gemeente bij deze uit om zo snel mogelijk met ons in overleg te gaan over goede arbeidsvoorwaarden en daarmee verdere actie te voorkomen. Als dat niet lukt willen we praten over de voorzieningen tijdens de staking."