Politie Twente

Persbericht Politie Twente 23 april 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Grote verkeerscontrole op de A1

De Lutte

De politie Twente heeft in samenwerking met het Grensoverschrijdend Politieteam, het verkeershandhavingteam, de vreemdelingendienst, de Koninklijke Marechaussee en de Douane op vrijdag 23 april een grote controle gehouden op de A1, ter hoogte van De Lutte. De Douane heeft in samenwerking met het verkeershandhavingteam van de politie Twente tussen 10.00 uur en 17.00 uur gecontroleerd. Het Grensoverschrijdend Politieteam heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee tussen 15.00 uur en 21.00 uur een controle gehouden. Er werd o.a. gecontroleerd op: inreizende- en uitreizende personen, illegaal vervoer van personen, mensensmokkel, algehele verkeerscontrole, exportkentekens, vijfdaags (Duits kenteken), controle op verdovende middelen en alcoholgebruik.

Twee personen werden aangehouden voor drugssmokkel, bij hen werd tijdens de inreis naar Duitsland 170 gram weet aangetroffen. Processen-verbaal werden o.a. uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, het niet hands-free telefoneren. Een aantal voertuigen werd aangetroffen met een technisch mankement. Bij vijf bestuurders werd een monster genomen van hun voertuigbrandstof, omdat zij vermoedelijk met rode diesel reden. Ook werden enkele personen aangetroffen met openstaande vorderingen en zal de belastingdienst een BPM navordering ten laste leggen voor het oneigenlijk gebruik van het voertuig. Van een automobilist werd het vijfdaags (Duits kenteken) in genomen, omdat in Nederland wonende automobilisten niet met het Duitse kenteken in Nederland mogen rijden.

De controle laat wederom de goede samenwerking zien tussen de Duitse politie, de Nederlandse politie en de Koninklijke Marechaussee. Informatie kan snel uitgewisseld worden tussen beide landen. Deze controles zullen in de komende tijd worden herhaald.

---- --