Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Door: Fiene van Loock
Datum: 23-04-2010

Feestelijke voordracht Trefpunt De Bilt

Van cliëntinitiatief naar duurzaam project

De Bilt, 22 april 2010 - Het was een bijzondere dag voor de bezoekers en vrijwilligers van Het Trefpunt. Zij vierden feest bij De Biltsche Hoek. Na 5 jaar pionieren in De Bilt neemt Kwintes het Trefpunt als project over en heeft gemeente De Bilt geld beschikbaar gesteld om het voort te zetten. Over de afgelopen 5 jaar is een boekje gemaakt: Het Trefpunt in beeld, Waar verhalen een stem krijgen. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Jeroen, eigenaar van Café Restaurant De Griffel. De middag werd begeleid door Fiene van Loock.

Er toe doen

Bij De griffel begon het allemaal. Het is door de gastvrijheid van deze bijzondere locatie dat Het Trefpunt kon beginnen met haar ontmoetingsmomenten. Anke Vergeer, initiatiefneemster en kwartiermaakster vertelt over dit eerste begin. "In de Griffel zijn we begonnen met Het Trefpunt. Het Trefpunt staat voor elkaar treffen, ontmoeten, maar ook treffen: in het hart. En bij elkaar komen. " Bij Het Trefpunt doe je er toe. "Wij zijn sociale aanjagers van en met elkaar. Er wordt voor elkaar gezorgd, op elkaar gelet en het is er ontzettend gezellig!" aldus een van de bezoekers. "Het Trefpunt is er voor iedereen, hier doen we niet aan hokjes" . De deur staat open voor koffiemomenten op maandag tussen 11.00 uur - 12.30 uur en op woensdag tussen 14.30 uur en 16.00 uur bij De Griffel.

Sprekers

De Hogeschool Utrecht onderzocht de methodiek en overdraagbaarheid naar andere locaties van het Trefpunt. Dit onderzoek is gepubliceerd in bovengenoemd boekje. Onderzoekster Simona Karbouniaris vertelde over het onderzoek en de belangrijkste conclusies. De mensen van Het Trefpunt vertelden in ontroerende bewoordingen wat het Trefpunt voor hen betekent. Voorvechtster en ontwikkelaar van het begrip "Kwartiermaken" Doortje Kal vertelde meer over wat Kwartiermaken is en hoe belangrijk deze functie is in deze individualistische tijd.

Kwintes

De kwartiermakers zijn de afgelopen jaren op zoek geweest naar een organisatie die Het Trefpunt wilde 'adopteren'. Dit is een zoektocht geweest langs allerlei organisaties in De Bilt. Uiteindelijk heeft Kwintes ja gezegd tegen het overnemen van dit kwartiermakerproject. Het Trefpunt zal verder groeien en doorontwikkelen vanuit Kwintes. Het boek: Trefpunt in beeld, Waar verhalen een stem krijgen werd mogelijk gemaakt door Kwintes. Anke Vergeer en Marion Heuveling zullen als kwartiermakers Het Trefpunt voortzetten en doorontwikkelen.

Feest

Na afloop werd er gezamenlijk onder het genot van een hapje en drankje nog nagepraat. Dit feestje werd mogelijk gemaakt door Van der Valk, die ruimte beschikbaar stelde en De Rotary De Bilt, zij trakteerden de aanwezigen op een hapje en drankje.


- Einde Persbericht -




Ingezonden persbericht