TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-04-2010

Televisie
STERREN.NL ACADEMY

NAOMI WINT STERREN.NL ACADEMY

Zojuist is bekend geworden dat Naomi Lagerwaard (20) uit Rotterdam de tweede editie van STERREN.NL ACADEMY heeft gewonnen. Zij wist de jury het meest te overtuigen van haar talent en sleept hiermee het felbegeerde contract bij platenmaatschappij CNR in de wacht. Bovendien volgen optredens tijdens de TROS Muziekfeesten, de Nacht van Oranje en de Mega Piratenfestijnen.

De winnares kon het na afloop nog maar amper geloven. Voor haar producer Hans Aalbers is het een tweede succes in korte tijd. Hij arrangeerde ook het nummer 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)', waarmee Sieneke ons land vertegenwoordigt tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo.

De kandidaten Naomi, Roy en Melissa stonden vanavond, vrijdag 23 april, voor de laatste uitdaging van het programma. Ze hebben live opgetreden en moesten hiermee de juryleden Jan Keizer, Menno Muis (artiestenmanagement) en Ronald van Grootel (platenmaatschappij) overtuigen dat ze zich hebben ontwikkeld tot volwaardige Nederlandstalige artiesten. Naomi heeft volgens de jury de grootste ontwikkeling doorgemaakt.

De finale vond plaats in Hart van Holland in Nijkerk en was live te volgen via de website, het themakanaal Sterren24 en Omroep Brabant. Naast de optredens van de drie finalisten waren ook Wolter Kroes, Tim Douwsma, Helder en Jannes van de partij. Ook Judith, de winnares van de eerste STERREN.NL ACADEMY, verzorgde een gastoptreden.

STERREN.NL ACADEMY is een programma waarin de kandidaten in tien weken worden opgeleid van talent tot artiest. Alle facetten van het artiestenbestaan komen voorbij zoals zangles, een single opnemen, een promotietour en verschillende grote optredens.

De presentatie van het programma ligt in handen van Kees Tol. Op zaterdag 24 april is een compilatie van de finale te zien bij de TROS om 13.10 uur op Nederland 1. Voor meer informatie: www.sterren.nl/academy