Modelfotografie onder water; een revolutionaire wijze van fotograferen


ROTTERDAM, 20100407 -- Karin Brussaard uit Rotterdam is voor Nederland de pionier op het gebied van modelfotografie onder water. Voor deze vernieuwende maar gecompliceerde manier van fotograferen werkt Karin samen met Ronald Kolk, die in het verleden onder anderen Bette Midler en Grace Jones kleedde. Het is zijn kleding die door modellen onder water wordt geposeerd.

"Deze vorm van fotografie is moeilijk en tijdrovend. Zowel het model als de fotograaf bevinden zich onder water. Dit vereist een heel goede samenwerking. Maar uiteindelijk maakt dat de uitdaging er een succes van te maken alleen maar groter. Modelfotografie onder water biedt nieuwe inzichten en is absoluut een toegevoegde waarde voor de fotografie," vertelt onderwaterfotograaf Karin Brussaard.

Op vrijdag 23 april 2010 is er een expositie van de werken van Karin. Deze expositie vindt plaats in restaurant Bergpaviljoen, Utrechtseweg 180 in Amersfoort en wordt om 15.00 uur geopend door Ronald Kolk. Een ander deel van Karin's collectie wordt tentoongesteld in restaurant Leff, Hof 11-12, eveneens in Amersfoort. De eigenaren van beide restaurants Ed van den Bor en Theo Slotboom geven kunstenaars graag een plek hun werk te exposeren. Beiden waren enthousiast bij het zien van het verrassende werk van Karin Brussaard.

Karin publiceert in diverse nationale en internationale magazines waaronder National Geographic. Met haar manier van fotograferen heeft zij diverse prijzen in de wacht gesleept. Vaak is ze op reis voor haar werk en kent daardoor vele mooie plekken op aarde. Eén van die plekken is Magic Island Dive Resort op de Filippijnen. In mei 2010 organiseert Karin naar deze locatie een fotografiereis die toegankelijk is voor zowel de beginnende als de gevorderde onderwaterfotograaf.

Geïnteresseerden in deze bijzondere vorm van onderwaterfotografie kunnen alvast enkele foto's bekijken via de website www.karinbrussaard.nl.