Toename populariteit van Indoor Soccer in Nederland


KOOTWIJKERBROEK, 20100423 -- Hoewel wij vele varianten kennen in het hedendaagse voetbal, wordt het Indoor Soccer misschien wel de snelst groeiende van allemaal.

Indoor Soccer wordt nu nog wel eens verward met zaalvoetbal, maar het is een totaal andere beleving van het voetbal. Indoor Soccer is een verlengstuk van het veldvoetbal. Dat heeft als reden dat er bij Indoor Soccer op hoogwaardig kunstgras gespeeld wordt.

De intensiteit van Indoor Soccer ligt vele malen hoger dan het veldvoetbal, omdat de veldafmetingen variëren van 10x15mtr tot circa 34x17mtr én de velden begrensd worden met een één meter hoge boarding. Bovenop de boarding worden nog eens zijnetten gemonteerd van 3 à 4 meter hoog. Om het geheel te complementeren worden er zelfs daknetten geplaatst zodat er een geheel gesloten systeem ontstaat, waardoor de bal niet meer uit het veld kan.

Doordat de vraag toeneemt voor deze indoor 'voetbalbanen', gaan we ook nadenken waarom dat zo is. De voetbalbanen die nu in Nederland geplaatst zijn, zijn nog op 2 handen te tellen, maar daar zal in de toekomst zeer snel verandering in komen. De afgelopen strenge winter hebben heel veel voetballers kennis gemaakt met deze manier van voetballen. Normaal gesproken gaan de voetballers de zaal in om te zaalvoetballen. Indoor Soccer benadert het veldvoetbal beter dan zaalvoetbal.

Nieuw voor het voetbal is de commerciële structuur van het Indoor Soccer. Lekker één helft (45 minuten) of twee helften (90 minuten) voetballen met je vrienden of collega's. Daarna douchen en de 'derde helft'. Andere mogelijkheden, zoals bedrijfsfeesten, (voetbal)scholen, toernooien, kinderverjaardagen, etc. zijn door de exploitant verder uit te breiden. Juist het 'niet verplichte trainen en voetballen', zoals bij een voetbalvereniging, kan ook een toename veroorzaken van het Indoor Soccer.

De voetbalbanen zijn in Nederland alleen nog maar geïnstalleerd bij fitness- en sportcentra. Het wordt nu nog aangeboden als een extra sportaanbod binnen een centrum. Een geweldige mogelijkheid om heel veel extra sporters in het centrum te krijgen. Calcetto Speelbanen voorziet in de toekomst echte 'voetbalhallen' of 'voetbalcentra' ontstaan, waarbij er, zowel indoor als outdoor, deze manier van voetbal kan worden gespeeld. Deze trend is al helemaal ingeburgerd bij onze oosterburen.

Elke nieuwe trend zorgt ook voor vragen en meer informatie, zoals, hoeveel ruimte nodig, kosten van deze voetbalbanen, omgang met een nieuw publiek binnen een bestaand fitness- of sportcentrum en wat zijn de verdienmodellen.

Voor vragen of meer informatie over bovenstaand bericht, kunt u contact opnemen met Calcetto Speelbanen, Richard van Beek, telefoon 06-34659865 of e-mail info@speelbanen.nl. Uiteraard kunt u ook de website www.speelbanen.nl of www.soccer-management.com bezoeken voor gerichte informatie.