Ingezonden persbericht

Persbericht, 23 april 2010

Spieren voor Spieren Gala 2010 levert bijna 5 ton op!

Een speciale gala-avond van de Stichting Spieren voor Spieren in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam was een groot succes en bracht ¤ 479.670,- op voor de Stichting.

Meer dan 450 genodigden uit het bedrijfsleven, de medische- en de sportwereld kwamen op vrijdagavond 23 april voor een speciale gala-avond in de Van Nelle Ontwerpfabriek bijeen. Doel van de avond was om zoveel mogelijk fondsen te genereren ten behoeve van de doelstellingen van de Stichting; spierziekten bij kinderen de wereld uit helpen.

Onder het thema 'Sport en Spel' werd het gala dit jaar voor de zesde keer gehouden. De gasten genoten van optredens van onder meer Karin Bloemen, Circle Perscussion, Soccershowdown en Glennis Grace. Nico Blok, deelnemer van de Paralympics 2000, 2004 en 2008 met tafeltennis, sprak over zijn zeldzame spierziekte. Daarnaast boden vele bekende topsporters veilingstukken aan die onder leiding van Christie's veilingmeester Jop Ubbens werden afgehamerd. De prachtige opbrengst, een viergangen diner, de unieke sfeer van de locatie en de aanwezigheid van diverse topsporters maakten de avond compleet.

De Stichting Spieren voor Spieren
De Stichting Spieren voor Spieren spant zich samen met bekende topsporters, bedrijven en vele anderen in om de kwaliteit van leven van spierzieke kinderen te verbeteren. Onder het motto 'Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' organiseert de Stichting acties, evenementen en andere activiteiten om de doelstellingen van de Stichting te verwezenlijken; het financieren van het Spieren voor Spieren Kindercentrum, baanbrekend onderzoek en het organiseren van leuke activiteiten voor spierzieke kinderen. Dit alles met als ultieme doelstelling: 'help spierziekten de wereld uit!' Truus en Louis van Gaal treden op als ambassadeurs van de Stichting.

Duizenden kinderen in Nederland lijden aan één van de 600 verschillende spierziekten. Soms minder ernstige, maar vaak een progressieve spierziekte waarbij het zelfstandig functioneren steeds minder wordt en uiteindelijk beweging onmogelijk is. Meer informatie over de Stichting Spieren voor Spieren kunt u vinden op www.spierenvoorspieren.nl

Noot voor redacties

Achtergrondinformatie (