Evangelische Omroep
30-JARIG REGERINGSJUBILEUM KONINGIN BEATRIX
Blauw Bloed, zaterdag 24 april om 19.30 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor het 30-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix. In de studio ontvangt presentator Jeroen Snel historicus Jan Bank. Ze bespreken de rol van koningin Beatrix als moeder des Vaderlands, beschermvrouwe van de schone kunsten in eigen land en haar activiteiten op internationaal gebied. Een ding is zeker, onze vorstin is een graag geziene gast bij iedere gelegenheid. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk laat zijn licht schijnen over de 'bodylanguage' van koningin Beatrix. Hoe komt het dat zij ieder die ze ontmoet zo snel op zijn gemak weet te stellen? En: is haar lichaamstaal met het verstrijken van de jaren ook veranderd? In Blauw Bloed de antwoorden.

Verder in Blauw Bloed aandacht voor de activiteiten van andere leden van de koninklijke familie. Zo liep prins Willem-Alexander op zondag de Run for Water, een 6 kilometer lange afstand om aandacht te vragen voor de waterproblematiek in ontwikkelingslanden. Blauw Bloed liep met de prins mee en sprak hem na zijn inspannende run. Prinses Máxima was op woensdag in Den Haag, waar ze met jongeren tussen de 12 en 18 jaar brainstormde over het omgaan met geld. Een thema waar de prinses zich, zeker de laatste weken, vol passie voor inzet.

Tenslotte in Blauw Bloed een verslag van de nieuwe tentoonstelling Oranjegoed!, die sinds deze week is te zien in het Princessehof in Leeuwarden. Op de expositie is 200 jaar Oranjekeramiek verzameld. Voor de echte liefhebbers is er een exclusief verguld bord te koop dat speciaal ontworpen is voor het 30-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel

---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep