Gemeente Aalten


Extra 2e praktijkdag voor jonge automobilisten

Wegens grote belangstelling is er een extra 2^e praktijkdag voor jonge automobilisten op zaterdag 24 april

Heb je tussen de 3 maanden en 2 jaar je rijbewijs?

Meld je dan nu aan voor een gratis eendaagse praktijkdag!

Jonge autorijders in de gemeente Aalten die tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen op zaterdag 27 maart en zaterdag 24 april gratis meedoen aan een praktische, leerzame én leuke praktijkdag voor jonge autorijders. Voorwaarde is dat jonge autorijders tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald en sindsdien zelfstandig al wat rijervaring hebben opgedaan. De praktijkdag op 27 maart zit al helemaal volgeboekt, vandaar dat we nu op zaterdag 24 april in Aalten een tweede prakdag organiseren. Voor deze dag kan men zich nog aanmelden. Voor deze praktijkdagen worden auto's beschikbaar gesteld door Autobedrijf DAGO in Aalten (Volkswagen, SEAT, Audi), dus het bezit van een eigen auto is niet verplicht.

Deze praktijkdag voor jonge autorijders wordt in de gemeente Aalten georganiseerd op initiatief van de gemeente en in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG), die deze dag ook subsidieert. De praktijkdag is een unieke gelegenheid om zélf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen.

Testroute rijden

Tijdens deze praktijkdag kun je zelf tijdens een praktijkrit ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Je rijdt met twee andere deelnemers een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen rijstijl en die van de beide andere bestuurders en zij beoordelen ook hun eigen - én jouw - rijstijl. Tevens geven jullie van je zelf - en van elkaar - verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een coach die als laatste óók zijn oordeel geeft. Spannend!

Noodstops op mobiele baan

In dit onderdeel rijden de jonge deelnemers óók op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan, waarbij zij zélf achter het stuur kunnen ondervinden hoe het aanvoelt om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken en te ervaren hoe lang je remweg op een glad wegdek is. Je voelt bij het maken van een noodstop de werking van het ABS remsysteem en maakt onder andere noodstops bij 30 en 50 km per uur op een nat én een spiegelglad wegdek.

Alcohol en drugs

Derde onderdeel van deze dag is een groepsdiscussie met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan.

Het is een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, met elkaar discussiëren en elkaar beoordelen.

Snel aanmelden!

Heb je vrienden, kennissen of collega's die ook tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben gehaald bezitten, dan mogen zij zich ook aanmelden en aan deze dag meedoen.

De dag begint `s morgens om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De gemeente Aalten biedt je een broodjeslunch aan. Na afloop krijg je een certificaat mee als bewijs van deelname.

Voor de 2^e praktijkdag op 24 april zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Snel aanmelden is dus gewenst!

Aanmelden via internet

De praktijkdag voor jonge autorijders in de gemeente Aalten wordt gehouden op de gemeentewerf aan de Derde Broekdijk 1E . Aanmelden voor deze dag kan uitsluitend via internet op www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer informatie over deze praktijkdagen.

Foto 1e praktijkdag jonge automobilisten