Gemeente Gennep


Persberichten

Brandweerspektakel in Gennep tijdens DOE-dag op 24 april

Op zaterdag 24 april a.s. kleuren de Markt en het oude stadhuis in Gennep `brandweerwagenrood'. Op die dag organiseert de vrijwillige brandweer een DOE-dag om het werk van de brandweer onder de aandacht te brengen. Iedereen, van jong tot oud, kan tussen 10.00 en 16.00 uur komen kijken en het werk zelf dóen. Het Gennepse brandweerkorps is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met de DOE-dag hoopt de brandweer mannen en vrouwen enthousiast te maken.

Tijdens de DOE-dag kunnen jong en oud het werk van de brandweer komen bekijken én zelf proberen wat het werk in de praktijk inhoudt. Activiteiten zijn bijvoorbeeld:

- bluswedstrijd voor volwassenen

- autowrakken openknippen

- blusspel voor kinderen

- presentatie en demonstratie van allerlei brandweermaterieel
- fototentoonstelling in de raadzaal
- hindernisparcours in een "rokerige ruimte" (geblinddoekt) op de zolder van het
stadhuis

- kleurwedstrijd (prijsuitreiking 15.00 uur)

Meer informatie over het programma en de kleurwedstrijd staat op http://www.gennep.nl.

Tijdens de DOE-dag hopen de brandweerlieden van Gennep veel mensen te enthousiasmeren voor het brandweervak. Het vrijwillige korps is namelijk dringend op zoek naar versterking. Momenteel heeft het korps uit iets meer dan 20 vrijwilligers, terwijl voor een goede bezetting zeker 30 vrijwilligers nodig zijn. De DOE-dag is onderdeel van een campagne om nieuwe vrijwilligers te werven.

Mannen en vrouwen die tijdens de DOE-dag enthousiast geworden zijn kunnen op woensdagavond 28 april terecht tijdens een informatieavond over de vrijwillige brandweer. De informatieavond start om 19.30 uur in de brandweerkazerne aan de Genneperhuisweg 9.