Gemeente Nijmegen

Weekendafsluiting Prins Mauritssingel 24 en 25 april

13/04/2010

Het Nijmeegse deel van de A325, de Prins Mauritssingel, is in het weekend van 24 en 25 april afgesloten vanwege werkzaamheden.

Volgende week vinden buiten de spits nog voorbereidende werkzaamheden plaats. Vanaf zondagavond 18 april tot maandagochtend 19 april wordt het verkeer op de Mauritssingel tussen de huidige invoegstrook uit Lent en het voormalige Philipsgebouw gescheiden in twee aparte rijbanen. De invoegstrook vanuit Lent komt hiermee definitief te vervallen. De rest van de week wordt er overdagop dat gedeelte gewerkt aan de nieuwe middenbermen. Hiervoor wordt in beide richtingen de linker rijstrook afgezet. 's Avonds en 's nachts wordt gewerkt aan de verkeerslichtinstallaties. Hiervoor wordt tussen 19.00 uur (donderdag vanaf 20.00 uur) en 06.00 uur de westelijke of de oostelijke weghelft afgesloten. Op de andere weghelft is dan steeds in beide richtingen een rijstrook beschikbaar.

Het autoverkeer van buiten Nijmegen wordt net als tijdens de vorige weekendafsluitingen weer via de A15 en A50 naar Nijmegen geleid. Voor bestemmingsverkeer naar Nijmegen-Noord, Lingewaard en Overbetuwe blijft de Waalbrug open. De Waalbrug is alleen te bereiken via de Oosterhoutse- en de Bemmelsedijk en de `oortjes' bij Veur Lent. De zomerafsluiting van de Oosterhoutsedijk wordt tijdens de weekendafsluiting tijdelijk ongedaan gemaakt. Ook de Lentse Lus is tijdens de weekendafsluiting weer even toegankelijk voor autoverkeer tussen Lent en Oosterhout. De Griftdijk-Zuid blijft ook open voor bussen en bestemmingsverkeer. De Zaligestraat is dit weekend éénrichtingsverkeer van zuid naar noord.

Op zaterdag 24 april worden op de stations Elst en Nijmegen-Lent promotieteams gratis treinretourtjes uitgedeeld aan mensen die naar Nijmegen CS reizen. Ook het busvervoer is op zaterdag 24 april gratis tussen Nijmegen-Noord, de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en het centrum van Nijmegen. Op zaterdag is bovendien het parkeren op P+R Waalsprinter gratis. Daar vandaan kunnen mensen gratis met de Waalsprinter naar Nijmegen-Centrum.

De weekendafsluiting begint op vrijdagavond 23 april om 19.00 uur. Maandag 26 april om 6.00 uur is de weg weer open. Aannemer Ballast Nedam brengt tijdens deze laatste weekendafsluiting de toplaag en de definitieve belijning aan op het weggedeelte tussen het witte kerkje en het voormalige Philipsgebouw. Daarnaast worden lichtmasten en de verkeerslichten bij de Vrouwe Udasingel geplaatst. Op het gedeelte tussen het witte kerkje en de Laauwikstraat worden 55 duizend haagbeuken geplant. Na het weekend kan het kruispunt met de Vrouwe Udasingel in gebruik worden genomen.