Red Bull in Nederland op zoek naar nieuw Formule 1 talent

15/04/2010 11:39

Red Bull Nederland BV

Droom je van een Formule 1 carrière? Zie je jezelf als de nieuwe Sebastian Vettel? Grijp dan nu je kans tijdens Red Bull Kart Fight! Van april tot en met eind mei gaat Red Bull in alle provincies van Nederland op zoek naar racetalent in 12 kartcentra. De snelste in de leeftijdscategorie boven en onder de 15 jaar kwalificeren zich voor de grote finalerace op Circuit Park Zandvoort tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op 6 juni. Daar nemen zij het voor de hoofdtribune in karts op tegen elkaar en tegen Formule 1 coureur Sebastian Vettel. Voor de winnaars in beide categorieën staat een bijzondere Formule 1 ervaring te wachten. Het jonge talent wordt verder begeleid in zijn carrière, met als ultieme doel dat ene stoeltje in de Formule 1.

Ongeveer tien jaar geleden werd in Duitsland de 13-jarige Sebastian Vettel door Red Bull als karttalent opgemerkt en vervolgens via de Formule BMW en de Formule 3 naar de Formule 1 begeleid. Daar schitterende hij eerst bij het junioren- en talententeam Scuderia Toro Rosso en vervolgens groeide hij door naar Red Bull Racing, waar hij al menig races won. Op zondag 6 juni aanstaande is Vettel tijdens de RTL GP Masters of Formule 3 in Zandvoort aanwezig om daar te racen tegen talentvolle karters en zo op zoek te gaan naar het nieuwe Nederlandse racetalent met Formule 1 potentie. Wie het tegen Vettel opneemt, wordt bepaald tijdens de Red Bull Kart Fight kwalificaties in de 12 provincies.

In het weekend van 24 en 25 april wordt voor het eerst rubber verbrand in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. De laatste kwalificatiewedstrijd is op 30 mei in Amsterdam, Noord Holland. Per provincie kan iedereen meedoen en wordt gestreden om de snelste rondetijd in twee leeftijdscategorieën; boven en onder de 15 jaar. Nederlandse topcoureurs Robert Doornbos, Tom Coronel, Renger van der Zande en Prins Pieter-Christiaan van Oranje zijn bij enkele Red Bull Kart Fight kwalificaties aanwezig om de karters te voorzien van de nodige tips en tricks. De beste 24 van Nederland nemen het tijdens de finalerace op Zandvoort voor de hoofdtribune op tegen elkaar en Sebastian Vettel. De uiteindelijke twee winnaars stappen direct na de finale in een Bleekemolen race-bolide om onder het toeziend oog van tienduizenden toeschouwers een ererondje te rijden over het circuit. De winnaar onder de 15 jaar wordt door Red Bull verder begeleid in zijn/ haar racecarrière.

Om de snelheid en kracht van een Formule 1 bolide te benadrukken, geeft Sebastian Vettel tijdens de RTL GP Masters of Formule 3 met zijn Red Bull Racing auto een demonstratie. De Masters op Zandvoort is de belangrijkste Formule 3-race van Europa, waar opnieuw de beste Formule 3 coureurs uit de diverse competities tegen elkaar uitkomen om te bepalen wie er in de voetsporen van eerdere Masters-winnaars als David Coulthard, Jos Verstappen, Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg mag treden. Voorafgaand aan de Masters heeft Red Bull een 'Vettel-actie', waarbij tegen inlevering van een Red Bull actie verpakking, je gratis toegang tot de Masters krijgt voor 2 personen.

Locaties Red Bull Kart Fight

24 april: Zuid-Holland - Van der Ende Racing Inn, Poeldijk

25 april: Utrecht - Coronel Kartracing, Huizen

2 mei: Limburg - All In Echt, Echt

7 mei: Noord-Brabant - Party- en Kartcentrum Traxx, Uden

8 mei: Drenthe - Speedworld, Zuidlaren

9 mei: Flevoland - Harder's Plaza, Harderwijk

15 mei: Zeeland - Indoor Karting Middelburg

16 mei: Groningen - Euro Kartracing & Bowling Groningen

22 mei: Friesland - Pulsar Karting, Leeuwarden

23 mei: Overijssel - Go Planet Kartracing, Enschede

24 mei: Gelderland - ANAC Indoorkarting & Adventure, Nijmegen

30 mei: Noord-Holland - Bleekemolens Race Planet Amsterdam

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.redbull.nl/kartfight