Gemeente Zoetermeer

Wie heeft mooiste balkon of tuin van Palenstein?

wedstrijd Wie heeft mooiste balkon of tuin van Palenstein Zaterdag 24 april van 11.00 tot 15.30 uur start de wedstrijd Het mooiste balkon of de mooiste tuin van Palenstein. Bewoners kunnen een gratis pakketje ophalen met bloemen, planten, bakjes en aarde bij het winkelcentrum op het Croesinckplein of bij de Eetkeet aan de Willem van Cleeflaan.

Hier krijgen de bewoners tips voor verzorging en het opmaken van boeketten en plantenbakken. Dan kunnen ze aan de slag. Op 19 juni beoordeelt de jury welk balkon of tuin er het mooiste bijstaat. Ook is er een extra prijs voor de straat of etage die het beste samenwerkt!

Onze leefregels: Hier doen we 't zo!
In de wijk Palenstein hangen posters met tips voor in de flats en voor buiten op straat. Deze leefregels zijn door de bewoners van Palenstein zelf gemaakt. Samen met de bewoners willen de gezamenlijke corporaties en de gemeente hiermee het woonplezier in Palenstein bevorderen en ervoor zorgen dat bewoners meer rekening met elkaar houden.

Een van de bewonerswensen is dat het netjes is en blijft rondom de woning. Naast de inzet van de omgevingsvaklieden die helpen bij het verwijderen van zwerfvuil, kunnen bewoners nu ook zelf hun steentje bijdragen via de wedstrijd Wie heeft mooiste balkon of tuin. De campagne Hier doen wij het zo! brengt de regels onder de aandacht. De huismeesters en complexbeheerders controleren of de regels daadwerkelijk worden nageleefd.

Verbeteren woonomgeving
Het verbeteren van de woonomgeving blijft een continue aandachtspunt. De gemeente Zoetermeer en de woningcorporaties Vestia, Vidomes en De Goede Woning willen dit bereiken door vooral het gedrag van de bewoners te beïnvloeden.

Meer weten?

* www.palensteinvernieuwt.nl