Universiteit Twente


Het Batavierenfeest

15 april 2010

Na de Batavierenrace organiseert de UT dit jaar weer het grootste studentenfeest van Europa, "Het Batavierenfeest". Het feest is vrij toegankelijk en start op zaterdag 24 april vanaf 21.00 uur

Dit jaar hebben we het feestterrein vergroot, omdat we meer dan 12.000 feestgangers verwachten. De grote tent is verplaatst naar het grote evenementenveld. Hierdoor ontstaat er meer ruimte en is er een doorgang naar de openlucht disco.
De munten zullen dit jaar niet alleen via kassa"s worden verkocht, maar ook via automaten die op het evenementenveld aanwezig zijn.

Verder is er een wereldprimeur! Grolsch zal voor het eerst haar nieuwe buffetten, bierbomen en parasols laten zien. The Grolsch Greenlight District wordt op 24 april om 23.00 uur samen met de Batavierencommissie geopend.

Verduurzaming
Dit jaar hebben we belangrijke stappen gemaakt in de verduurzaming van het Batavierenfeest. We schenken de drank in biologisch afbreekbare bekers gemaakt maïs. De aggregaten die we gebruiken zijn voorzien van roetfilters. En om het afval zo veel mogelijk te scheiden, ontvangen de feestgangers per 15 ingeleverde lege bierglazen een gratis munt.

Een feest van dit kaliber wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en medewerkers van de UT en daarbuiten. Iedereen zal er alles aan doen om dit feest wederom tot een groot succes te maken. En dat gaat lukken!

Het programma is meer dan verrassend met o.a. de Red Bull Dancing, Union Dance Dome, Tune Inn Brassband en een special Guest. Zoals gewoonlijk gaat het feest in de Vestingbar tot in de kleine uurtjes door.

Tot ziens bij het Batavierenfeest!

Voor meer info www.batavierenfeest.nl
Voor vragen, bel of mail naar Tonnie.buitink@utwente.nl / tel. 0653397976