Gemeente Leeuwarden

Wijkidee in uitvoering: voorjaarsmarkt in Aldlân en wijklied Oldegalileën

Bewoners van zeven Leeuwarder wijken zijn op dit moment vanuit het project Wijkidee volop aan de slag met de uitvoering van hun wijkideeën. Zaterdag 17 april is er bij het wijkgebouw

de Frosk in Aldlân een voorjaarsmarkt en een buurtfeest. Zaterdag 24 april presenteert Oldegalileën/Bloemenbuurt een eigen wijklied op cd. Beide bewonersinitiatieven ontvingen een Wijkwaardebon waarmee ze hun Wijkidee konden uitvoeren.

De voorjaarsmarkt in Aldlân bestaat uit een braderie en een kinderrommelmarkt. Buiten het wijkgebouw komt een kleine kermis en er rijdt een treintje door de straat. Oud wijkbewoner Koert Smit verzorgt de muzikale omlijsting. "De voorjaarsmarkt brengt de mensen in de wijk weer bij elkaar en vergroot de betrokkenheid bij de buurt" aldus de initiatiefneemsters Marijke van Wieren en Jolanda Zweytzer.

In De Open Hof in de Oldegalileën presenteert Ronnie Pietersma (oftewel 'Rocking Ronnie') op zaterdag 24 april de cd-single 'Eigen Brood Bovenal'. Het wijklied is ontstaan binnen het theaterproject Leeuwarden Bovenal. De uitvoering en productie is tot stand gekomen met steun van het project Wijkidee in samenwerking met de trekzakkenclub van de Oldegalileën, BUOG, Grapefruitmoon en Hoits AB.

Met het project Wijkidee stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken door goede bewonersinitiatieven te belonen met een Wijkwaardebon. De Wijkwaardebon wordt toegekend aan initiatieven die een breed draagvlak hebben en bijdragen aan de sociale contacten en de leefbaarheid in de wijk. Inmiddels zijn ruim zeventig Wijkwaardebonnen toegekend in de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldegalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier. Kijk voor meer informatie ook op www.leeuwarden.nl/wijkidee