Gemeente Wassenaar

Op Zaterdag 24 en Zondag 25 april exposeert galerie Spirits in Stone in de tuin van Villa Maarheeze in Wassenaar (tuin)beelden.

Expositie (tuin) beelden uit Zimbabwe, schilderijen uit Cuba

Villa Maarheeze in Wassenaar stelt haar tuin open

Brenda Kooy van galerie Spirits in Stone: "Regelmatig exposeren wij op bijzondere locaties, maar Villa Maarheeze is wel zeer uniek te noemen". De statige villa aan de Rijksstraatweg in Wassenaar was vele jaren een mysterieuze villa, waarin de Inlichtingendienst Buitenland jarenlang kantoor hield. Dit rijksmonument met zijn bijzondere tuin is nu na jaren van leegstand prachtig opgeknapt. Tijdens de expositie kunt u van de tuin genieten en is er één tuinkamer open.

De beelden die te zien zijn, zijn gemaakt door kunstenaars in Zimbabwe. Alle beelden zijn met de hand vervaardigd uit harde tot middelharde steensoorten zoals springstone, serpentijn en opaal. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Spirits in Stone een aantal beelden van de internationaal bekende kunstenaar Dominic Benhura aangekocht. Zijn beelden kenmerken zich door vrolijkheid en beweging. Daarnaast zijn er tal van grote, middelmatige en kleine (tuin) beelden te zien en te koop. De schilderijen uit Cuba vullen de expositie mooi aan. Hiervoor werkt Spirits in Stone samen met Havana Art.

Informatie


* Zaterdag en zondag 24 en 25 april 2010, 11:00-17:00 uur
* Villa Maarheeze: Rijksstraatweg 675, 2245 CB Wassenaar
* (parkeren kan op de parallelweg van de Rijksstraatweg aan de voorzijde van de Villa Maarheeze)

* Zie ook www.spiritsinstone.nl

Toegang is gratis.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl