ProRail

Persbericht

22-04-2010

Geen treinverkeer op 24 en 25 april tussen Doetinchem en Zevenaar

De komende weken werkt ProRail intensief aan de verbetering van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Gedurende twee buitendienststellingen wordt een groot aantal verbeteringen doorgevoerd. De eerste buitendienststelling is op zaterdag 24 en zondag 25 april, hierdoor is geen treinverkeer mogelijk tussen Doetinchem en Zevenaar.

Betrouwbaarder spoor

De werkzaamheden zijn onderdeel van een grote hoeveelheid verbeteringen die het aantal verstoringen verminderd. Op 24 en 25 april wordt een bocht in het spoor bij Wehl verlegd. De trein kan hierdoor sneller passeren. Aannemer BAM treft dit weekend ook voorbereidende werkzaamheden voor een tweede buitendienststelling van 1 tot en met 5 mei. Dan wordt alle apparatuur langs het traject aangesloten op een eigen voedingskabel. Dit verkleint de kans op verstoringen. Bij Didam vervangt ProRail over een lengte van 800 meter het spoor, de ballast en de bielzen. Tegelijkertijd start men met de aanleg van een nieuw storingssignaleringssysteem. Hierdoor is het mogelijk om, als er meer dan één overweg verstoord is, vast te stellen om welke overweg(en) het gaat. Ten slotte wordt een grote hoeveelheid nieuwe kabels aangesloten die gedurende de winterperiode zijn aangelegd. Hierdoor zal het aantal kabelstoringen afnemen. Op de website www.arnhem-winterswijk.nl is per station te zien welke maatregelen worden genomen.

Syntus zet bussen in

Op zaterdag 24 en zondag 25 april rijden er geen treinen tussen Doetinchem en Zevenaar en vice versa. Syntus zet bussen in. Reizigers kunnen in de bussen gebruik maken van hun treinkaartje. Tussen Winterswijk en Doetinchem en tussen Zevenaar en Arnhem rijden wel treinen.

Overlast beperken

ProRail heeft de diverse spoorwerkzaamheden zoveel mogelijk gecombineerd om de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving te beperken. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak âs nachts en in rustige periodes zoals de vakantie, aangezien er dan minder treinreizigers zijn. Zo blijft de overlast door uitval van treinen zo beperkt mogelijk. Bovendien is het veiliger voor de spoorwerkers.

[s?pers.persberichten.actueel.landelijk.geentreinverkeerop24en25apriltu ssendoetinchemenzevenaar&category=Landelijk]