Gemeente Hattem

Persbericht

Hattem, 22 april 2010

Let op EMBARGO
Tot zaterdagavond 24 april 2010, 21.00 uur

De heer H.J. Wagtelenberg benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Op zaterdagavond 24 april a.s. wordt de heer H.J. Wagtelenberg (1947) benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Hattem, de heer drs. J.W. Wiggers, zal de heer Wagtelenberg de bij de onderscheiding behorende versierselen uitreiken. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het voorjaarsconcert van de Christelijke Muziekvereniging Hattem dat gehouden wordt in De Open Poort (Veldhoeve 1) te Hattem, aanvang van het concert 20.00 uur).

Herman Wagtelenberg heeft zich de afgelopen twintig jaar met hart en ziel ingezet als voorzitter van 'zijn' vereniging de "Christelijke Muziekvereniging Hattem" (CMH). Daarnaast is hij eind jaren zeventig, begin jaren tachtig (jeugd-) ouderling geweest bij de Nederlands Hervormde Kerk, was hij voorzitter van de zondagsschool en is hij een aantal jaren secretaris geweest van de S.V. Hatto Heim. In het algemeen kan gesteld worden dat de heer Wagtelenberg bekend staat als een goede organisator en wordt gezien als een zeer betrokken en deskundig bestuurder.

Voorzitter Christelijke Muziekvereniging Hattem
Na een aantal jaren gefungeerd te hebben als menspeaker bij de CMH werd de heer Wagtelenberg in 1990 voorzitter van de muziekvereniging. Als, niet spelend-lid van de vereniging mocht hij de hoogste trom gaan spelen. Een positie die hij met verve heeft ingevuld. Naast het voorzitten van de diverse (bestuurs-) vergaderingen en de andere taken des voorzitters, heeft hij zich, gedurende al die 20 jaar, enorm ingezet voor (de organisatie van) diverse concerten en concoursen waaraan de vereniging haar medewerking aan heeft verleend dan wel zelf heeft georganiseerd. Hij onderhoudt de contacten met de dirigent, zet zich enorm in voor de muzikale opleiding van de jeugdleden, regelt het instrumentenbeheer en heeft hij, namens het verenigingsbestuur zitting in het bestuur van De Notenhof".

Overwegingen
De heer Wagtelenberg heeft zich gedurende een zeer groot aantal jaren op een bijzondere wijze ingespannen voor de Hattemse gemeenschap en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Van de heer Wagtelenberg mag daarom zonder enige terughoudendheid worden gemeld dat hij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen hierbij heeft geïnspireerd. De wijze waarop hij zeer lange tijd maatschappelijk heeft gefunctioneerd - en nog steeds functioneert - onderscheidt betrokkene van anderen en getuigt van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling, reden waarom hij op 24 april benoemd wordt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.