Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Trekauto van het jaar 2010 SKODA YETI 1.2 TSI

Den Haag, 23 april 2010

Jaarlijks kiest het onder kampeerders populaire ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen de beste caravantrekker. Na twee dagen testen op de proefbaan van DAF in St. Oedenrode was de jury eruit: de Skoda Yeti is de beste van 2010. Met name de ruimte in de auto sprak de jury aan, alsmede het uitstekende weggedrag.

Aan de trekautoverkiezing van 2010 deden 23 auto's mee. Ze werden verdeeld over vijf klassen. Alvorens te worden gekozen tot overall winnaar zegevierde de Skoda Yeti in de A-klasse. Winnaar van de B-klasse werd de Mazda 3 hb 2.2 CITD. In de C-klasse streden vier combi's tegen elkaar; de Volkswagen Golf 1.4 TSI met DSG-automaat zegevierde hier. Skoda was ook succesvol in de C-klasse, want hier trok de Superb Combi
1.8 TSI (letterlijk) aan het langste eind. Bij de mpv's won de Renault Grand Scénic TCE 130 en in de 4WD-klasse eindigde de BMW X1 als eerste.

Een non-driving jury beoordeelt de vakantiegeschiktheid van elke auto aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke. Hun rijdende collega's beoordelen de capaciteiten als caravantrekker. De testbaan biedt voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Elke auto krijgt een beladen caravan aan de haak. Een veertien pagina's tellend verslag over de Trekautoverkiezing 2010 is te vinden in het meinummer van de Kampeer & Caravan Kampioen.

De SKODA YETI 1.2 TSI is te bewonderen op de ANWB Kampeerdagen op zaterdag 24 en zondag 25 april vanaf 10.00 tot 17.00 uur in recreatiegebied Ouderkerk aan de Amstel.