Jan Peter Balkenende ontvangt pamflet Sociale Cohesie op CDA-congres

23/04/2010 10:47

LVB Networks

PERSBERICHT / UITNODIGING

Jan Peter Balkenende neemt pamflet

NIEMAND AAN DE KANT -AGENDA TEGEN SOCIALE UITSLUITING in ontvangst.

Resto VanHarte pleit voor een Taskforce Sociale Cohesie.

Amsterdam, 23 april 2010 - Jan Peter Balkenende neemt zaterdag 24 april op het CDA-partijcongres in Den Haag het pamflet 'Niemand aan de kant - agenda tegen sociale uitsluiting' in ontvangst. Het pamflet pleit voor een Minister voor Sociale Cohesie en is geschreven door Resto VanHarte-oprichters Fred Beekers en Jop Hamelynck.

In het pamflet signaleert Resto VanHarte dat de sociale cohesie in Nederland onder druk staat. Een land waarin tien procent van de bevolking als 'arm' kan worden gedefinieerd is onvolkomen. Resto VanHarte pleit ondermeer voor een Taskforce Sociale Cohesie en - in het nieuwe kabinet - een minister van Sociale Cohesie.

In 2005 begon Resto VanHarte met laagdrempelige eetgelegenheden om buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. Het concept - de eettafel als bindmiddel in de wijk - werkt, want dit jaar wordt de 25e vestiging geopend.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is een landelijke organisatie die buurtrestaurants opzet waar wijkgenoten elkaar tijdens een gezonde, lekkere maaltijd kunnen ontmoeten. In de Resto's is iedereen welkom; allochtoon, autochtoon, jong en oud. Om mensen uit hun isolement te halen vormt Resto VanHarte samen met lokale sleutelfiguren een sociaal netwerk. Vaak eten de wijkagent, de imam of de sociaal raadsman mee. Rondom de maaltijd organiseert Resto VanHarte activiteiten om mensen te informeren en met elkaar in contact te brengen. Resto VanHarte heeft daarbij speciale aandacht voor mensen die eenzaam of sociaal geïsoleerd zijn. De keukens van Resto VanHarte zijn leerwerkplekken voor scholieren en bieden ook vrijwilligers de kans om zinvol werk te doen. Mensen uit de reclassering of de re-integratie worden intensief begeleid naar werk. Resto VanHarte wil mensen daarmee kansen bieden op een betere toekomst.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.restovanharte.nl/