Pijnacker-Nootdorp


datum 21 april 2010

Start campagne `Met Belgerinkel naar de Winkel' Fiets en je wint altijd!

Niet in de auto naar de bakker voor een broodje, maar op de fiets. In de gemeente Pijnacker- Nootdorp start zaterdag 24 april de campagne `Met Belgerinkel naar de Winkel.'

De actie stimuleert het winkelend publiek om de fiets te pakken voor de korte ritten naar de winkel. De campagne start op 24 april en duurt tot 29 mei. Winkels die aan de actie deelnemen zijn herkenbaar aan de speciale raamposter.

Stempel
Winkelende mensen, die tijdens de campagneperiode bij één van de winkeliers boodschappen doen, ontvangen een stempel op de campagnespaarkaart. Een volle spaarkaart kan worden ingeleverd bij één van de winkeliers. Op deze spaarkaart kunnen deelnemers ook suggesties vermelden om de fietsvriendelijkheid van hun gemeente te vergroten.

Verloting
Na afloop van de campagne worden uit alle ingeleverde spaarkaarten prijswinnaars getrokken. De prijzen die worden verloot zijn bijvoorbeeld fietsen, fietstassen, reparatiesetjes en veel verschillende waardebonnen, ter beschikking gesteld door de deelnemende winkeliers.

Voordelen
De voordelen van met de fiets boodschappen doen is duidelijk. Het is beter voor de conditie, het zorgt voor schonere lucht en minder CO2, het verbetert de leefbaarheid en bereikbaarheid van de kernen en men bespaart op brandstofkosten. Daarom is de slagzin ook Fiets en je wint altijd! De campagne wordt uitgevoerd door de gemeenten en gecoördineerd door IVN Nederland, de maatschappelijke organisatie die mensen betrekt bij de natuur, het milieu en hun leefomgeving.

Meer informatie
Meer informatie over de campagne staat op de website www.belgerinkel.nl en op www.pijnacker- nootdorp.nl > Inwoners > Verkeer > Fietsen > Met Belgerinkel naar de Winkel.