Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Amsterdam, 23 april 2010

Weekoverzicht campagne-activiteiten PvdA (vanaf 24 april 2010)

Geachte redactie, hieronder treft u de agenda met de belangrijkste campagne-activeiten van de PvdA voor de komende week. Voor nadere informatie kunt u bellen met Selma Roth op 020-5512183 of Erwin Buter op 06-12700401. Meer info is te vinden op www.pvda.nl/agenda.

Zaterdag 24 april

De Evert Vermeer Stichting, verbonden aan de PvdA, organiseert de jaarlijkse Afrikadag van 10.00 tot 16.00 uur. Deze vindt plaats op de Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag. Voor het hele programma, kijk op www.afrikadag.nl.

Oud-minister Ronald Plasterk gaat in debat tijdens de 'Nacht van de Linkse hobby's' in Amsterdam. Amsterdam, 20.00 uur: Vlaams Cultuurhuis 'De Brakke Grond', Nes 45.

Zondag 25 april

Het Congres, dat volledig in het teken zal staan van de Tweede Kamerverkiezingen, vindt plaats vanaf 10.00 uur in Concertgebouw 'De Vereeniging', Keizer Karelplein 2-d in Nijmegen.

Maandag 26 april

Oud-staatssecretaris Jet Bussemaker neemt het eerste exemplaar van het boek 'Werken aan betere ouderenzorg' in ontvangst in het bijzijn van ouderen die zich actief inzetten om de zorg voor (kwetsbare) ouderen te verbeteren. Het zijn de ouderen die participeren in de acht regionale projecten van het Nationaal Programma Ouderenzorg. Utrecht, 12.45 uur: Vergadercentrum Hoog Brabant, Radboudkwartier 23.

Jet Bussemaker geeft ook een speech tijdens de bijeenkomst 'Zorg voor een gezonde regio' in Groningen. Ook Tweede Kamerlid Eelke van der Veen is hierbij aanwezig. De bijeenkomst gaat over de organisatie en het op peil houden van de gezondheidszorg in regio's die kampen met bevolkingskrimp. Groningen, 20.oo uur: Provinciehuis Groningen, Martinikerkhof 12 (Statenzaal).

Oud-minister Jacqueline Cramer bezoekt de Noord-Hollandse Energie Coöperatie in Alkmaar.Dit is een nieuw energiebedrijf zonder winstoogmerk dat al haar winst wil investeren in de productie van nieuwe duurzame energie in Noord-Holland. Alkmaar, 19.00 uur: AZ Stadion, Stadionweg 1.

Dinsdag 27 april

Tweede Kamerlid Patricia Linhard spreekt tijdens een symposium 'Verbinden is ons vak' in Groningen. Sprekers op dit symposium zullen een beeld schetsen over de geschiedenis van stadsvernieuwing naar wijkvernieuwing in Groningen, en de zogenaamde ambitieverhoging, waarin de fysieke en sociale gebiedsgerichte aanpak meer met elkaar in verbinding is gebracht. Groningen, 14.00 uur: Remonstrantse kerk, Coehoornsingel 14.

Hogeschool Rotterdam organiseert op dinsdag een lagerhuisdebat over jongeren, studie, maatschappij en politiek. Aan de hand van vijf stellingen gaan Jeroen Dijsselbloem en lokale PvdA'ers in debat met politici van andere partijen en studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam. Rotterdam, 16.15 uur: Atrium van de Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark.

Tijdens de tweede 'Tafel van Job' gaat Job Cohen in gesprek met vooraanstaande specialisten en professionals over onderwijs. De deelnemers gaan met elkaar in discussie over de vraag: 'Welke kwaliteitsverbetering is nodig om alle talenten maximaal tot bloei te laten komen?' Arnhem, 18.45 uur: Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25.

Tweede Kamerlid Agnes Wolbert woont een WMO-avond bij in Zutphen. Zal houdt een college over de WMO-regeling en beantwoordt vragen van bezoekers. Zutphen, 19.30 uur: De Born, Oude Bornhof 55-57.

Woensdag 28 april

Oud-minister Ronald Plasterk spreekt op een symposium voor jonge topwetenschappers in Den Haag over de relatie tussen wetenschap en onderzoekswereld en de politiek. Dit symposium wordt georganiseerd door de Vereniging voor Vernieuwingsimpuls Onderzoekers (VVViO). Den Haag, 13.00 uur: Sociëteit de Witte, Plein 24.

Oud-staatssecretaris Frans Timmermans neemt deel aan een politiek café in Groningen met als thema de kansen van Nederland en Europa en het belang van de verkiezingen op 9 juni. Groningen, 17.30 uur: Haddingestraat 10.

Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem debatteert met andere politici en journalisten over integratie. Het debat wordt georganiseerd door LUX Nijmegen. Nijmegen, 20.00 uur: LUX zaal 7, Mariënburg.

Donderdag 29 april

Tweede Kamerlid Pauline Smeets gaat in debat met leerlingen van het Politiek forum van de Trevium Scholengroep in Sittard. Ook andere politici zullen aan dit debat deelnemen. 's Avonds spreekt zij op een thema-avond over AOW en pensioenen in Weert. Daar gaat zij ook in discussie met een ander Tweede Kamerlid en met Anja Jongbloed, lid van het dagelijks bestuur FNV Bondgenoten. Sittard, 14.30 uur: Bradleystraat 25.
Weert, 19.30 uur: Café/zaal Don Bosco, Boshoverweg 60