Ingezonden persbericht

'Tuindag Buitengewoon' in De Kruidhof

Op zaterdag 24 april is het bij De Kruidhof in Buitenpost 'Tuindag Buitengewoon'. Een groot aantal kwekers uit Noord Nederland biedt op deze dag een bijzonder assortiment planten aan. Waarin dit jaar het thema "laat duizend bloemen bloeien" centraal staat.

Het is inmiddels traditie dat de laatste zaterdag van de maand april de Tuindag Buitengewoon georganiseerd wordt in De Kruidhof. Vele kwekers en standhouders met tuingerelateerde artikelen verkopen hun waar op deze sfeervolle voorjaarsmarkt.
Bekende kwekerijen zijn op deze tuindag aanwezig met een deel van hun bijzondere collecties: Jacqueline Groenendijk uit Loënga met vaste planten; De Beemd uit Warffum, onder andere met inheemse planten; De Jonkheer uit Mantgum met varens; De Bolle-Jist uit Finkum met bol- en knolgewassen. Ook is weer present Tuinspul uit Twijzel met tuingereedschap. Uit Buitenpost zelf komen éénjarige planten voor perk en bloembakken, minder bekende Hortensiasoorten en diverse fruitbomen in pot.

April is de tuinmaand bij uitstek om tuinvoorbereidingen te treffen en een seizoen in te gaan met misschien wel duizend bloemen. Op De Kruidhof zijn inmiddels de meeste voorbereidingen genomen om een prachtig seizoen in te gaan. Bezoekers kunnen naast de markt de thematuinen bekijken met daarin een bloemenroute en overzichtstentoonstelling van 80 jaar De Kruidhof.

Tegen gereduceerd tarief is De Kruidhof van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek en kan men de markt bezoeken. De verkooptuin van De Kruidhof is vrij toegankelijk. Ook hier zijn weer allerlei nieuwe vaste planten en klimplanten te koop, evenals oude rozen en keukenkruiden.

Bijlage 1: kort bericht voor de Activiteitenagenda of Uitkalender

Tuindag Buitengewoon in De Kruidhof in Buitenpost. Groot aantal kwekerijen uit Noord Nederland biedt bijzondere planten aan. Demonstraties van tuingereedschap. Speciale evenementenprijs biedt toegang tot de zeventien thematuinen van De Kruidhof en tot het IJstijdenmuseum. Verkooptuin vrij toegankelijk. Tuincafé De Uithof en winkel Fluitenkruid van Talant zijn open. Tijd: van 10 tot 17 uur.



Ingezonden persbericht