Ingezonden persbericht

'Ik prik mee' actie voor een schoon Geversduin

'Prik mee' vanaf 24 april!

Op 24 april wordt op Kennemer Duincamping Geversduin de aftrap gegeven voor de actie Geversduin Schoon. Met deze actie betrekt de camping haar gasten en bezoekers bij het schoonhouden van de omgeving. Dit goede initiatief heeft geleid tot een samenwerking met het 'Ik prik mee' initiatief van Nico van Paridon en Nederland schoon, die Geversduin Schoon als een pilotproject zien voor het uitzetten van soortgelijke acties via recreatiebedrijven.

De natuur is een belangrijke kernwaarde voor Duincamping Geversduin. Het betrekken van haar gasten en bezoekers bij de natuur en hun maarschappelijk bewustzijn versterken zijn speerpunten. Daarom past de 'Ik prik mee' actie ook zo goed bij Duincamping Geversduin.
Gasten en omwonenden worden elke laatste zaterdag van de maand geïnspireerd om een uurtje samen de omgeving te ontdekken met een prikstok en een vuilniszak. Het kampeerterrein en het omliggende bos- en duingebied worden op deze manier schoon gehouden.

De Stichting Nederland Schoon is een onafhankelijke stichtingen houdt zich bezig met preventie en bestrijding van zwerfafval door middel van campagnes, onderzoeken en projecten. Nederland Schoon werkt samen met het Ministerie van VROM, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het VNO-NCW en Agentschap NL in het Focusprogramma Zwerfafval.

Op zaterdag 24 april vindt om 15.00u de aftrap plaats door de Burgemeester van Castricum. Hierbij zijn aanwezig Marlies Bakker van Nederland Schoon, Nico van Paridon, initiatiefnemer van de actie "ik prik mee" en verschillende medewerkers van de Kennemer Duincampings.

De materialen als prikkers/grijpers en vuilniszakken worden door 'Geversduin' en Nederland Schoon beschikbaar gesteld. Deze zijn het hele seizoen door aan de receptie verkrijgbaar als gasten of omwonenden tijdens een wandeling actief willen bijdragen aan een schone omgeving.

De overige data waarop er weer mee geprikt kan worden zijn op: 29 mei, 26 juni, 31 juli, 29 augustus 25 september en 30 oktober 2010.