Landschap Noord-Holland

Heiloo, 22 april 2010

Laatste weekeinde weidevogelkijkweek nog veel weidevogels te zien (Heiloo)

Zaterdag 24 april en zondag 25 april zijn er in Noord-Holland nog enkele activiteiten in het kader van de landelijke Weidevogelkijkweek. Er worden in heel Nederland verschillende activiteiten georganiseerd, variërend van fietstochten tot wandeltochten en open dagen op boerderijen en bezoekerscentra. Op www.weidevogelskijken.nl zijn alle locaties en activiteiten te vinden.

Kom kijken en genieten van weidevogels
Weidevogels horen bij Nederland als tulpen, molens en koeien in de wei. Maar kunt u de verschillende soorten en hun jongen herkennen, en weet u ook wat de beste plekken zijn om de weidevogels te bekijken? Op www.weidevogelskijken.nl zijn de beste weidevogelplekken op één website te vinden. Landschap Noord-Holland, lokale weidevogelbeschermings­groepen en agrarische natuurverenigingen organiseren activiteiten waarbij u - in sommige gevallen onder leiding van ervaren vogelaars - volop kunt genieten van weidevogels.

Organisatie
De Weidevogelkijkweek wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland en Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Veelzijdig Boerenland, Natuurlijk Platteland Nederland/LTO Nederland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de12Landschappen, de Bond van Friese Vogelwachten, SBNL/commissie Weidevogels en met hulp van alle lokale vrijwilligersgroepen en agrarische natuurverenigingen die met weidevogelbeheer en -bescherming actief zijn.

Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland