Ingezonden persbericht

Op 24 april 2010 in Zevende Hemel: Islam in Frankrijk

( Herhaling ) Vier jaar geleden werden twee jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst in een poging de politie te ontlopen, in een elektriciteitscentrale geëlektrocuteerd. Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy noemde de jongeren 'tuig van de richel' en wakkerde het vuurtje daarmee verder aan. Nieuwszender CNN betitelde deze onlusten met 'muslim-riots' en ook elders leefde het idee dat het hier om een vorm van islamitisch gemotiveerd geweld ging. Pas later drong het tot de wereld door dat de bewoners van de Franse voorsteden te maken hadden met een zeer achtergestelde sociaal - economische positie. Een blik op de huidige stand van zaken rond de islam in Frankrijk.

Islam in Bulgarije

In het tweede uur van het radioprogramma De Zevende Hemel hoort u deel 19 van de documentaireserie Islam in Europa. Ditmaal is de islam in Bulgarije aan de beurt. Hierin onder andere de vraag hoe het is om je als moslim in een communistisch land staande te houden. Verder een kennismaking met felle, vrolijke mensen, gouden zandstranden, Italiaanse maffiapraktijken en met de Roma -moslims.

De Zevende Hemel:
Live radioprogramma met reportages, documentaires en interessante studiogasten op radio 5 (747 AM), via de kabel of via onze website.