Ingezonden persbericht


Persbericht

Boijmans museumticket geldig in Fyra
24 + 25 april 2010

Reis in het weekend van 24 en 25 april met een museumkaartje gratis & supersnel met Fyra tussen Rotterdam en Amsterdam. Bezoek het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen en het Rijksmuseum Amsterdam en bewonder de meesterwerken van Bruegel en Bol in 1 dag.

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Rijksmuseum Amsterdam komen vanaf 24 en 25 april wel erg dicht bij elkaar. De supersnelle Fyra trein rijdt vanaf dit weekend alle dagen van de week één keer per uur in 43 minuten tussen de twee grote culturele steden.

Om dit weekend te vieren zijn de entreekaartjes van beide musea geldig als treinbiljet in de Fyra trein op de dag van het museumbezoek. Tegelijkertijd zijn de treinkaartjes voor Fyra in het museum om te wisselen voor een entreekaartje. Reis dus op 24 of 25 april met Fyra tussen de twee culturele steden en breng een bezoek aan twee Nederlandse topmusea.

Voor alle Fyra reizigers is een bijzonder museumcollectieboekje af te halen in een van de NS Hispeed Lounges op de stations Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. In dit boekje staan meesterwerken van beide musea uitgelicht en leest u meer over de provocaties van Cattelan, Bruegels Toren van Babel, het danseresje van Degas en zeven andere topstukken. Tevens bevat het boekje interessante kortingsbonnen voor de musea om ook na dit weekend een cultureel uitje te plannen. Bijvoorbeeld dit najaar tijdens de kleurrijke schilderijententoonstelling van de befaamde schilder Kees van Dongen die de jaren twintig extra allure gaf.

Het weekend van 24 en 25 april is de laatste kans om de wonderlijke wereldbeelden van kunstenaar Carsten Höller van dichtbij te komen bekijken.