TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 21-04-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 24 april
Radio 2 - 16.00 uur

STEF BOS IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 24 april ontvangt Daniël Dekker in het TROS MUZIEKCAFÉ:

Stef Bos is ongetwijfeld één van de meest constante factoren in de Nederlandse muziek, alhoewel hij ook heel veel tijd in Zuid-Afrika doorbrengt. Hij heeft op zijn nieuwe album 'Kloofstraat' vooral nummers staan met Afrikaanse teksten. Voor het najaar van 2010 staat een tour gepland en in het voorjaar van 2011 gaat Stef een maand solo met nieuw werk. In TROS MUZIEKCAFÉ een gesprek en een optreden.

Beans & Fatback. Onno Smit (Lefties Soul Connection) besloot zijn passie voor eten, drinken en koken te combineren met het opnemen van een album. Een stapel liedjes in schetsvorm lag klaar en het genre was ook van het begin af aan duidelijk. Maar wat te doen als je wel het recept en de ingrediënten hebt, maar niet de pegels? Dan kook je een maaltijd voor de muzikanten in ruil voor hun muzikale bijdrage...

Rox is Iraanse/Jamaicaanse en woont in Londen. Al jong begon ze nummers te schrijven, geïnspireerd op artiesten variërend van Joni Mitchell tot Lauryn Hill en Portishead. Met haar licht slepende timing in de zang en een stem die een scherp randje heeft, wordt ze vaak vergeleken met Amy Winehouse. Haar eerste succesvolle single in Nederland was 'My baby left me'. 10 mei staat ze in Paradiso, maar zaterdag brengt ze eerst een bezoek aan TROS MUZIEKCAFÉ.

Fervid maakt lekkere enthousiaste liedjes die niet te moeilijk zijn, maar wel zo gemeend. Dat is wat de bandleden van Fervid het liefst doen en waar ze erg goed in zijn. Deze liedjes worden in een puntig kort jasje gestoken, verpakt met hele pakkende poparrangementen. Het nieuwe album is getiteld 'Oh'.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl