Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 24-04-2010

Inbraak eethuis
WESTERBORK In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een inbraak plaats in eethuis Plaza aan de Hoofdstraat. De daders klommen door een geforceerd raam aan de voorzijde van het pand. De buit bestond uit een kluis met een onbekend geldbedrag. De geopende kluis werd in het dorp teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief op heterdaad betrapt

EMMEN Een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd vrijdag middag op heterdaad betrapt bij een diefstal van een paar schoenen bij een winkel in de Hoofdstraat. De dader, die de benen had genomen, werd op de Spoorstraat aangetroffen en aangehouden. Hij was tevens in het bezit van een vermoedelijk van diefstal afkomstige trui en schoudertas. Tijdens zijn aanhouding beledigde hij de politie en werd ook daar voor bekeurd. De politie stelt een onderzoek in.

HOOGEVEEN Een 17-jarige jongedame uit Hoogeveen werd vrijdagmiddag betrapt bij een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Tamboerpassage. Ze stal voor ongeveer 19 aan artikelen en kreeg een geldboete van 150.

Ernstige aanrijding
HOOGEVEEN Vrijdagmiddag raakte een 64-jarige vrouw uit Hoogeveen ernstig gewond bij een aanrijding op de Tamboerpassage. Toen de met een rollator lopende vrouw op korte afstand voor een langzaam rijdende vrachtauto liep die naar een losplaats reed, werd ze geschept. De chauffeur verklaarde de vrouw niet te hebben gezien. Ze is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Alcomobilisten

TYNAARLO In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie op de Brink Oostzijde een 54-jarige Amsterdammer. Deze automobilist bleek onder invloed te rijden. Hij blies 445 ug/l.

EMMEN Een 21-jarige Emmenaar liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp. Kort daarvoor nog gewaarschuwd door de politie om niet te gaan rijden, werd hij als automobilist op de Bargerweg aangetroffen en gecontroleerd. Hij blies 770 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

RODEN Tijdens controle van een op de Kastelenlaan rijdende bromfietser (met helm) en passagier (zonder helm) in de nacht van vrijdag op zaterdag, bleek de 18-jarige uit Een afkomstige beginnende bestuurder onder invloed te zijn. Hij blies 590 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De passagier kreeg een bon voor het rijden zonder helm.

Brandstichting scooter
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag stond in de Woerdes een scooter in brand. Deze stond tegen een CAI-kast geparkeerd. Er ontstond grote schade aan de scooter en tevens schade aan de CAI-kast. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Verdachten van koperdiefstal aangehouden

NOOITGEDACHT In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie twee verdachten van koperdiefstal aan. Het duo, 28 jaar uit Beilen en 30 jaar uit Assen, bevond zich op het dak van de Trans aan de Stroetenweg en namen bij komst van de politie de benen. De mannen werden in de omgeving aangetroffen. Op het dak bleek een koperen bliksemafleider gedemonteerd te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Auto over de kop door afgevallen lading

DE WIJK Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur sloeg op de A28 ter hoogte van hm.p 123.0 een auto over de kop doordat er twee houten stoel op de rijbaan lagen. De 20-jarige bestuurder uit Genemuiden die over de A28 in de richting van Hoogeveen reed, raakte tijdens een poging het meubilair te ontwijken in de rechterberm en sloeg met zijn voertuig over de kop en kwam vlak voor een andere auto tot stilstand. Ook deze heeft uit moeten wijken en was gaan slippen door de op de rijbaan liggende stoelen. De (beide) bestuurder(s) kwamen met de schrik vrij. Mogelijk dat iemand een deel van zijn lading heeft verloren waardoor deze op de rijbaan is gekomen. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en/of de eigenaar van de vernielde meubelstukken. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Rijbewijs beginnende bestuurder ingenomen na ongeval PEIZE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 23-jarige inwoner van Peize ingenomen. De man, een beginnende bestuurder, had kort daarvoor met zijn auto een geparkeerde auto in de Dubbellooflaan aangereden en was hierna naar huis gereden. De 21-jarige eigenaar van de aangereden auto wist zijn plaatsgenoot op te sporen en hoorde van hem dat deze van plan was geweest hem zaterdag hierover te benaderen. Dit in verband met het late tijdstip. De ondertussen ingeschakelde politie heeft de dader laten blazen, 465 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bestemd voor de media