Politie Gelderland-Zuid

7 analyses bij alcoholcontroles

Alverna / Berg en Dal, 24-04-2010 o Het Verkeershandhavingsteam van ons korps heeft vrijdagavond alcoholcontroles gehouden in Alverna en Berg en Dal. Daarbij bliezen zeven bestuurders bij de voorselectie op straat een "A" of "F", wat inhield dat ze vervolgens op de (verplichte) ademanalyse moesten blazen. Daarvoor hadden de agenten de speciale alcoholbus mee op de controleplek.

Om 18.30 uur begon de controle op de Graafseweg in Alverna, die duurde tot 21.30 uur. Daarna verplaatsten de politiemensen hun locatie naar de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal, waar het team tot 02.00 uur bleef controleren.

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd
In totaal werkten 435 bestuurders mee aan een blaastest. Tegen vijf personen is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Twee daarvan zijn beginnend bestuurder, voor deze groep weggebruikers gelden strengere regels. Eén van hen blies 120 ug/l, de ander 375 ug/l, zo hoog dat meteen zijn rijbewijs is ingevorderd. De overige aangehouden verdachten bliezen 255, 265 en respectievelijk 295 ug/l. De wettelijk strafbare limiet ligt op 220 ug/l.
Twee bestuurders bleven met hun uiteindelijke waardes onder de strafbare grens en konden met een waarschuwing hun weg vervolgen.

Team Verkeershandhaving houdt dit weekend meer controles op rijden onder invloed. Ook rond Koninginnedag staat een alcoholcontrole gepland. Nog regelmatig gebeuren er verkeersongevallen, vaak met ernstige afloop, die in relatie staan tot dit misdrijf. Reden voor de politie om hier structureel en intensief op te controleren. (08)

Laatst gewijzigd 24-04-2010 10:35 | © Regio Gelderland-Zuid |